Vijesti 15.03.2021.

KONAČNO POVEZANI ISTOČNI I ZAPADNI TRANZIT: Ulica Ivana Gorana Kovačića zvanično puštena u saobraćaj

ČITANJE: 1 minuta

Rekonstruisana i modernizovana Ulica Ivana Gorana Kovačića, poveznica kružnih tokova kod “Lesnine” i “Centruma”, zvanično je puštana u saobraćaj.

Uz modernu saobraćajnicu, koja se u većem dijelu sastoji od četiri saobraćajne trake, izgrađene su pješačke i biciklistička staza, te autobuska stajališta.

“Ova saobraćajnica dobila je kontinuitet sa novoizgrađenom raskrsnicom kod ‘Lesnine’. Nadam se da ce gužve koje su nastajale biti svedene na minimum”, rekao je Davor Kostresević, v.d. direktora “Putevi RS”.

Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza RS, istakao je da su riješeni ozbiljni problemi.

“Povezali smo istočni i zapadni tranzit i riješili ozbiljne probleme. Ova saobraćajnica je izgrađena 50 dana prije roka i siguran sam da ce Vlada RS nastaviti kontinuitet ulaganja u lokalne zajednice”, rekao je Ćorić.

Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, koja je prisustvovala otvaranju ove rekonstruisane ulice, pohvalila je novoizgradjenu saobraćajnicu jer ima i stazu za bicikliste.

“Rekonstrukcijom ove saobraćajnice poboljšali smo sigurnost djece koja živi u ovom naselju”, istakla je Šukalo.

Rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Ivana Gorana Kovačića, na potezu od “Centruma” do “Lesnine”, počela je prošle godine kada je urađena prva faza i djelimično završena dionica do skretanja za Tržni centar “Tropic”.

Riječ je o zajedničkom projektu grada i preduzeća “Putevi RS”, vrijednom dva miliona KM.

Ovom ulicom konačno su povezani istočni i zapadni tranzit, od “Centruma” pa sve do novog mosta u Obilićevu.

Izvođač radova na ovom projektu je preduzeće “Niskogradnja” iz Laktaša.

(N.S)