Politika 08.12.2022.

KONAKOVIĆ PORUČIO SDA: Volja Bošnjaka nije da kupujete i “završavate” ljude

ČITANJE: 1 minuta

– Kupiš Šilju, Jakuba, Muju, Nijaza, pokušaš kupiti i sve ostale i pričaš o volji Bošnjaka u klubu Bošnjaka. Kad shvatite da nije volja Bošnjaka da kupujete i “završavate” ljude možda nešto od vas bude. Do tad, da znate, volja Bošnjaka je da se ne otima i ne krade – napisao je Elmedin Konaković, predsjednik NiP, na Twitteru

Podsjećamo, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić juče je tokom gostovanja na FTV govorio o Osmorci i HDZ-u.

– Vidio sam da je gospodin Čović rekao da je ljubav obostrana i to je jedna od izjava koja je meni zapala za oko. Drago mi je ako je Čović odlučio da promijeni svoju politiku blokiranja, politiku otimanja demokratske volje. S druge strane, mislim da su oni raspalili roštilj, a da im je zec još u šumi. Posredni izbor za Dom naroda Parlamenta Federacije još uvijek nisu provedeni, nisu gotovi tako da se SDA isključivo iz tog razloga još nije uključivala u priču oko formiranja vlasti i eventualne raspodjele pozicija, koalicija, odnosa itd – poručio je Zahiragić.

(N.S)