Politika 20.05.2022.

Konaković: Režim je u strahu

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković potvrdio je sinoć da su pregovori o zajedničkom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH privedeni kraju.

“Osigurana je široka podrška bloka opozicionih stranaka koja trasira put pobjedi našeg kandidata. Po prvi put, građanke i građani će imati priliku da izaberu člana državnog Predsjedništva koji okuplja nikad snažniji i raznovrsniji blok stranaka, ujedinjenih u želji da građanima i građankama Bosne i Hercegovine donesu promjene, stabilnost, nadu i napredak”, naveo je Konaković.

“Podrška zajedničkom kandidatu zasniva se na transparentnoj saradnji, jasnoj viziji i uvažavanju glasa građana i građanki. Do kraja sedmice odluke će se formalizirati na sjednicama organa političkih partija i stranaka”.

Najavio je da će se zajednički kandidat obratiti javnosti u subotu na pres-konferenciji u zgradi Parlamenta BiH sa početkom u 14 sati.

“Tom prilikom obratit će se i predsjednici političkih subjekata koji podržavaju zajedničkog kandidata. O strahovima režima, vatri koju rigaju danas cijeli dan, pisanju novinara kupljenih našim, javnim novcem, drugi ćemo put”, naveo je Konaković.

(E.M)