Politika 16.01.2023.

Konaković se oglasio o plakatima u Sarajevu: Ovakav sistem potrebno skloniti sa scene

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik stranke Narod i pravda Dino Konaković na svom Twitter profilu oglasio se o plakatima koji su osvanuli u Sarajevu, a u kojem se on, Nermin Nikšić i Edin Forto porede sa četnicima i Fikretom Abdićem.

– Važno je da nikad ne uradimo ništa slično, da ni izdaleka ne ličimo na režim i njegove kerbere. Samo još pojačati borbu za bolju BiH. I ovim objavama dokazuju da je važno skloniti sa scene ovakav sistem. Osloboditi i prostor i ljude – napisao je Konaković.

Podsjećamo, sarajevski portali prenijeli su vijest da su danas u ovom gradu osvanuli sramotni plakati”.

Kako se može vidjeti na plakatima koji su postavljeni na više lokacija u gradu, autor ili više njih su pokušali na prilično neukusan način uputiti zamjerke ili nezadovoljstvo procesima koji se trenutno vode u formiranju vlasti na svim nivoima u BiH nakon oktobarskih izbora, piše Klix.

Na plakatima se nalaze predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, SDP-a Nermin Nikšić i Naše Stranke Edin Forto. Ispod njihovih slika nalazi se slika ratnog zločinca Fikreta Abdića.

Natpis na plakatu glasi: “Na koga djeca liče? Na babu!”. “Babo” u ovom slučaju predstavlja Fikreta Abdića, kojeg su tako zvali unutar tzv. “Autonomne pokrajine Zapadne Bosne”.

(A. S.)

Oznake: Dino Konaković