Magazin 18.04.2021.

Koncert ,,Električnog orgazma” u Beogradu ponovo odložen

ČITANJE: 1 minuta

Koncert pripreman povodom 40 godina od osnivanja benda Električni orgazam u Kombank dvorani ponovo je odložen zbog epidemiološke situacije, ovaj put za 9. decembar.

,,Braćo i sestre, zbog zdravstvene situacije na planeti bili smo prinuđeni da pomjerimo datume cijele turneje ,,40 godina Orgazma” pa tako i beogradski koncert. Koncert je odložen do trenutka kada bude omogućeno korištenje punog kapaciteta sale. Kupljene ulaznice važeće su za novi datum”, poručili su članovi grupe.

Jednom od najdugovječnijih bendova sa područja nekadašnje Jugoslavije ne da se da na pravi način obilježi četiri decenije postojanja. Turneja po regionu za cijelu prošlu godinu bila je isplanirana, termini zakazani, a onda je uslijedilo uvođenje vanrednog stanja zbog pandemije. Bend je od tada uspio da održi nekoliko koncerata, ali većinu ne, kao ni centralni koncert predviđen za Kombank dvoranu, u Beogradu, gradu gdje je sve počelo.

Bend je, prema priči muzičara, nastao 13. januara 1980. godine u beograskoj kafani ,,Mornar”, a ime Električni orgazam predložio je gitarista i autor pjesama Srđan Gojković Gile, pošto mu je to ,,prvo palo na pamet”, sa idejom da šokira tadašnji establišment.

Beogradski koncert povodom 40 godina rada više puta do sada je odlagan, posljednji put za 24. april, a sada za 9. septembar. Organizatori iz ,,Odličnog hrčka” su i pri ranijim pomjeranjima svirki navodili da ako novi termin nekome ne odgovora, mogu da vrate ulaznice na mjestima gdje su kupljene.

(D. Jn)