Magazin 24.02.2021.

Koncert KUD “Piskavica” povodom 18 godina rada

ČITANJE: 1 minuta

Kulturno-umjetničko društvo “Piskavica” obilježiće 18 godina rada koncertom koji će biti održan 28. februara u koncertnoj dvorani Banskog dvora, sa početkom u 19 časova.

Kako su saopštili iz ovog Društva, na koncertu će se predstaviti ženska i muška pjevačka grupa, narodni orkestar, vokalni solisti i plesna grupa. Gost koncerta biće ansambl „Kud koji“, a program će voditi njihova članica Maja Šibarević.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije broj posjetilaca je ograničen i ulaz je moguć samo sa pozivnicom.

Kulturno umjetničko društvo „Piskavica“ je osnovano 2002. godine i radi u istoimenom živopisnom potkozarskom mjestu Piskavica. Društvo broji oko 190 članova svih uzrasta i profesija (učenici, studenti, radnici i penzioneri) koji rade u više sekcija. Sa peko 40 javnih nastupa godišnje KUD „Piskavica“ je jedno od najaktivnijih društava Republike Srpske.

-Poseban značaj Društva je u činjenici da djeluje u ruralnoj sredini u kojoj predstavlja jedini oblik organizovanja ruralnog stanovništva i pokretača kulturnih zbivanja mjesta. Društvo je promoter našeg izvornog kulturnog nasljeđa širom svijeta – istakli su iz KUD „Piskavica“.

Do sada su nastupali na mnogobrojnim događajima u zemlji, regionu i Evropi (Rusija, Belgija, Francuska, Njemačka, Bugarska, Češka, Italija, Austrija, Rumunija, Poljska i dr.).

Organizatori su tradicionalnih događaja kao što su: „Svome gradu“, Stručni seminar, Kozara etno festival i Godišnji koncert.

(E.M)

Oznake: KUD Piskavica