Magazin 02.10.2019.

Koncert Marka Luisa u NPRS 15. novembra

ČITANJE: 2 minute

U petak, 15. novembra sa početkom u 20.00 časova, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske, biće održan koncert Marka Luisa. Ulaznice su u prodaji na blagajni Pozorišta po cijeni od 15 KM.

Talentovani muzičar Marko Luis novim singlom “Ninana” najavljuje treći serijal regionalne turneje pod nazivom “Beskraj Tour by Barcaffe” gdje će za sada, posjetiti devet gradova. Pored novog singla Marko nas je takođe obradovao koncertim snimkom “Marko Louis Espresso Session by Barcaffe” koji je snimljen u intimnom ambijentu „Dorćol Platz-a“. Nova pjesma “Ninana”  najavljuje njegov četvrti studijski album koji će se zvati “Sloboda”.

Muziku za pjesmu “Ninana” potpisuje Marko Luis, a aranžman je urađen u saradnji sa Markovim kumom Nikolom Jezdićem. Tekst je napisao Stihomir Klepić, član Sarajevske grupe Helem Nejse, sa kojima Marko već nekoliko godina sarađuje i stvara. Spot za novu pjesmu je animiran, i ilustracije talentovane Katarine Baćević pričaju ovu slatku, na kraju pomalo, tužnu ljubavnu priču.

Katarina je režirala i radila ilustraciju ovog spota, a Nikola Filipović je bio zadužen za animaciju i montažu.

“Ninana je jedna malo drugačija ljubavna priča” kako je Marko Luis objavljuje na društvenim mrežama, i time privlači ljude da odgledaju spot i poslušaju pesmu.

Pored nove pjesme koju izdaje za izdavačku kuću PGP, Marko Luis objavljuje na Jutjubu svoj novi koncertni snimak pod nazivom “Marko Louis Espresso Session by Barcaffe”  kojim ujedno najavljuje početak svoje Balkanske turneje. Marko je na ovom koncertu predstavio svoje poznate pjesme u drugačijem svjetlu u akustičnoj izvedbi, u intimnom ambijentu uz kafu i kolače.

“Ovaj projekat je jedan od omiljenih koje sam do sada pripremao. Jedinstven je osjećaj izvoditi pjesme uz veliki bend sa gudačkim sastavom. Pjesme su dobile novu dimenziju, a nema ništa ljepše kada ti je publika na metar od tebe i osjetiš i vidiš svaku emociju,” rekao je Marko.