KONCERT Orkestar i hor evropske komande Oružanih snaga SAD nastupaju u Banjaluci

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH najavila je posjetu orkestra i hora evropske komande Oružanih snaga SAD. Od 1756. i vojnog orkestra iz doba Bendžamina Frenklina u Pensilvaniji pa sve do danas, američki vojni orkestri zabavljali su trupe, ali i igrali važnu ulogu “muzičkih ambasadora” Sjedinjenih Država.

Orkestar i hor evropske komande Oružanih snaga SAD, izvorno aktiviran 1940. godine, trenutno je treći po veličini orkestar i hor Vojske SAD, najveći van Sjedinjenih Država i primarni izvođački vojni ansambl u Evropi. Ovaj orkestar i hor nastupa više od 200 puta svake godine, i do sada su nastupali u preko 20 zemalja, od Rusije do Iraka.

Orkestar i hor će nastupiti u Mostaru, Sarajevu i Banjaluci, izvodeći numere svjetski poznatih zvijezda kao što su Rihanna, Michael Jackson i Bruno Mars. U Sarajevu i Banjaluci, vojni orkestar Oružanih snaga BiH nastupaće zajedno sa orkestrom i horom evropske komande Oružanih snaga SAD.

Svi nastupi biće besplatni.

Koncert u Mostaru:

Petak, 18. maja 2018. u 19:00

HD herceg Stjepan Kosača

Koncert u Sarajevu:

Ponedjeljak, 21. maja 2018, u 18:00

Dom Oružanih snaga BiH

Koncert u Banjaluci:

Utorak, 22. maja 2018 u 20:00

Kulturni centar Banski dvor

 

AKCIJA Policija sinoć alko-testovima “blokirala” grad

Proteklu noć banjalučka policija bukvalno je “pokrila” sve ključne pozicije na saobraćajnicama u gradu. Jedna od najrigoroznijih akcija, koja je za cilj imala kontrolu alkohola u krvi vozača, odigrala se sinoć i noćas.

MUP Pronađeno dijete iz Banjaluke samovoljno otišlo od kuće

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske utvrdili su da nema elemenata krivičnog djela u vezi sa 13-godišnjim djetetom iz Banjaluke koje je policija pronašla nakon što su roditelji prijavili njegov nestanak, rečeno je Srni u MUP-u.