KONCERT Orkestar i hor evropske komande Oružanih snaga SAD nastupaju u Banjaluci

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH najavila je posjetu orkestra i hora evropske komande Oružanih snaga SAD. Od 1756. i vojnog orkestra iz doba Bendžamina Frenklina u Pensilvaniji pa sve do danas, američki vojni orkestri zabavljali su trupe, ali i igrali važnu ulogu “muzičkih ambasadora” Sjedinjenih Država.

Orkestar i hor evropske komande Oružanih snaga SAD, izvorno aktiviran 1940. godine, trenutno je treći po veličini orkestar i hor Vojske SAD, najveći van Sjedinjenih Država i primarni izvođački vojni ansambl u Evropi. Ovaj orkestar i hor nastupa više od 200 puta svake godine, i do sada su nastupali u preko 20 zemalja, od Rusije do Iraka.

Orkestar i hor će nastupiti u Mostaru, Sarajevu i Banjaluci, izvodeći numere svjetski poznatih zvijezda kao što su Rihanna, Michael Jackson i Bruno Mars. U Sarajevu i Banjaluci, vojni orkestar Oružanih snaga BiH nastupaće zajedno sa orkestrom i horom evropske komande Oružanih snaga SAD.

Svi nastupi biće besplatni.

Koncert u Mostaru:

Petak, 18. maja 2018. u 19:00

HD herceg Stjepan Kosača

Koncert u Sarajevu:

Ponedjeljak, 21. maja 2018, u 18:00

Dom Oružanih snaga BiH

Koncert u Banjaluci:

Utorak, 22. maja 2018 u 20:00

Kulturni centar Banski dvor

 

POPRAVKA ZUBA ZA OSNOVCE Tokom raspusta zubar u šest banjalučkih škola

Stomatološke usluge učenicima osnovnih škola tokom raspusta pružaju stomatološke ordinacije za učenike u OŠ “Ivo Andrić”, “Georgi Stojkov Rakovski”, “Borisav Stanković”, “Zmaj Jova Jovanović”, “Branko Radičević” i “Sveti Sava”, radnim danom od 7.30 do 14.30, potvrdili su u Domu zdravlja.

PUCAO NA KOMŠIJU Potekla krv zbog bunara

Novica Šešum (65) uhapšen je preksinoć jer je pucao na komšiju Sašu Matoša (49) u dvorištu njegove kuće u banjalučkom naselju Kuljani, a tome je, kako saznajemo, prethodila svađa zbog bunara za vodu.