Magazin 18.04.2018.

KONCERT U RODNOM GRADU Vladimir Tubić kvintet u nedjelju u Jazavcu

ČITANJE: 1 minuta

Povodom promocije debi albuma “Half Step Up” banjalučki džez gitaristaVladimir Tubić održaće koncert u Banjaluci, 22. aprila, u Gradskom pozorištu “Jazavac”.

Nakon uspješne promocije svog instrumentalnog albuma u Beogradu, na kojoj su gostovali eminentni muzičari Vasil Hadžimanov i Miroslav Tovirac, mladi gitarista će sa svojim kvintetom predstaviti svoj album i u Banjaluci.

“Jedan od mojih zaštitnih znakova kada sviram jeste tzv. disonantno sviranje. Kada se na instrumentu improvizuje preko jednog akorda, dešava se da se svira skala pola stepena više ili na engleskom ‘Half Step Up’. Na neki način taj način improvizacije postao je moj zaštitni znak, otuda i ime albuma”, kaže Vladimir Tubić za “EuroBlic”.

Tuba priznaje da bez obzira na ogroman broj koncerata iza sebe, osjeća neku vrstu pozitivne treme pred nastup u rodnom gradu.

“U principu, kod svakog čovjeka sve kreće od kuće, prvi usponi i prvi padovi. Drago mi je da ću svoju muziku predstaviti publici u rodnom gradu, što je jedan veliki uspjeh jer je moj životni put odredila gitara. Imaću kao poklon za svoj rodni grad i nekoliko gostiju iznenađenja, ali to bih ipak ostavio za nedjelju veče”, kaže Tubić.

(Mondo)