Magazin 24.11.2015.

Koncerti u Banjaluci: Stižu Counterweight, Consecration, Brkovi…

ČITANJE: 1 minuta
brkovi
Nekoliko zanimljivih događaja za fanove gitarske muzike najavljeno je za novembar i decembar u najvećem gradu RS.

Hardcore metalci iz Austrije, Counterweight, nastupiće 26. novembra u Klubu kulture Bunker (bivši Geto). Ekipa u Banjaluku dolazi u okviru svoje evropske turneje, a najavljena je i lokalna podrška. Cijena ulaznice iznosi 5 KM (Facebook event).

Dva dana kasnije, odnosno 28. novembra, u Klubu studenata Banjaluka (KSB, nekadašnji Index), novosadski sastav Grate i Banjalučani Aurora promovisaće nove albume. Grate će publici predstaviti album Ne mogu, neću, ne znam i ne želim, a Aurora album Nisi sam. Ulaznica košta 5 KM, početak je u 21h. Zvanični Facebook event.

Beogradski sastav Consecration nastupiće 12. decembra, takođe u Klubu studenata Banjaluka. Kako piše portal Serbian-Metal.org, Consecration u Banjaluci imaju zavidno sledbeništvo, pa se očekuje dobra žurka, a ovaj koncert će biti dobra prilika da se, između ostalih, uživo čuju i pjesme sa aktuelnog albuma Grob. Svirka počinje u 22 časa, a ulaznica košta 5 KM. Organizatori su ostavili mogućnost nastupa domaće podrške, pa više detalja pogledajte na Facebooku.

I za kraj – Brkovi! Punk-heavy-folk sastav iz Zagreba u Banjaluku stiže 18. decembra. Shamso 69 i ekipa prirediće nezaboravno veče u Klubu studenata Banjaluka, a interesantan podatak je da će sa bendom da nastupi gitarski mag Emir Hot, poznat po radu sa tuzlanskim heavy metal bendovima Neon Knights i Southern Storm, ali i kao realizator progressive/heavy metal solo ostvarenja  Sevdah Metal.

Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji po cijeni od 10 KM (Caffe bar Šestica, Peckham Pub i KSB), a detalje potražite na Facebook eventu.

(SMP, Banjaluka.net)