Sport 12.01.2021.

Kondić: Borac i Vuja – šampionska kombinacija

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Rukometnog kluba Borac M:tel Saša Kondić istakao je da su Borac i Banjaluka dobili mnogo nakon sporazuma sa proslavljenim trenerom Veselinom Vujovićem koji će od sada sa klupe predvoditi banjalučki tim.

Kondić podsjeća da je dugoročni cilj vraćanje Borca među najjače ekipe starog kontinenta, te da je angažovanje Vujovića još jedan od velikih koraka ka tom cilju.

– Počastvovani smo i prezadovoljni nakon dogovora sa Veselinom Vujovićem. Borac se vraća na stare staze slave, a naš cilj je da vratimo Banjaluku na veliku evropsku rukometnu scenu. Naše ambicije su uvijek šampionske što se tiče domaćih takmičenja, ali želja nam je i da pokažemo koliko možemo u EHF kupu. Mislim da mnogo dobijamo dolaskom Vuje i da će njegovo iskustvo biti dragocjeno u predstojećem periodu – poručio je Kondić.

Za evropski Borac i za vraćanje Banjaluke na evropsku i svjetsku rukometnu mapu, ključ su nastupi i dobri rezultati u međunarodnim takmičenjima.

U osmini finala EFH evropskog kupa ih čeka ekipa slovenačkog Gorenja, a sa novim šefom stručnog štaba, očekivanja i ambicije su dodatno porasli.

– Cilj ove Uprave je jasan i davno smo ga istakli. Hoćemo da vratimo naš klub i naš grad u društvo najjačih ekipa evropskog rukometa i to je dugoročni projekat koji se ostvaruje korak po korak.

Dolazak Vujovića je veliki vjetar u leđa za taj naš projekat i veliki motiv da nastavimo još odlučnije i slobodno mogu reći da smo veliki optimisti – poručio je Kondić.

(Banjaluka.net)