KONDIĆ NA OTVARANJU MOTO SEZONE: Banjaluka je prijatelj bajkera

Pored svih obaveza koje ima, Saša Kondić, direktor i vlasnik kompanije “Hidorenergo”, predsjednik Rukometnog kluba “Borac” i šef povjereništva SPS-a za Banjaluku, izdvojio je vrijeme da se pojavi na otvaranju moto sezone.

U razgovoru za banjaluka.net, objasnio je svoje relacije sa ovim sportom.

I sami ste neko ko je zaljubljenik u dvotočkaše, pa nam recite koliki je značaj bajkera za ovaj grad?

Banjaluka je oduvijek bila grad u kojem su motoristi rado viđeni i uvijek dobrodošli. Danas, kada su banjalučki bajkeri otvorili sezonu, razgovarao sam sa njima o tome koliko znače za ovaj Grad. Koliko se za Banjaluku nadaleko čulo, počevši od “Moto festa” pa do toga koliko su nas promovisali gdje god da su putovali svojim dvotočkašima. Potpuno razumijem tu ljubav, i sam je osjećam, i teško da bilo ko, ko nije osjetio slobodnu cestu i vjetar u prsima, može to da razumije. Nisam mogao da odolim, a da ne dodjem i ne pružim podršku onima koji šire pozitivnu energiju ulicama našeg grada, ali i drugim lokacijama naše zemlje, pa i van nje.

Da li mislite da bajkeri na ulicama najvećeg grada u Srpskoj nastavljaju slavnu istoriju moto sporta kojom ovaj grad može da se pohvali? Šta mislite, koliko Banjalučani znaju o sportu u kojem je brzina glavni adut?

Sjećate li se da niko nije jurio kao Tane koji je veliki as biciklizma i automobilizma. Ponosan sam što je baš on jedan od simbola grada na Vrbasu. Veliki Tanasije Kuvalja čija je porodica nastavila da slavi ovaj Grad. Moramo da sačuvamo tu slavu, posebno oni kojima su dvotočkaši u krvi. Vjerujem da oni stariji vrlo dobro znaju o čemu govorim, a sada je vrijeme da i mladi shvate da imamo slavnu istoriju u sportu u kojem je brzina, kako ste rekli, glavni adut. Zato gledam kako mogu da pomognem i kako da učinim ovo mjesto još boljim za bajkere.

Kada smo kod toga kako učiniti Banjaluku još boljim mjestom za bajkere i ljubitelje moto sportova, imate li možda neke planove?

Banja Luka raspolaže infrastrukturom za održavanje manifestacija vezanih za karting, motosport, automobilizam, a sa nekoliko entuzijasta sam pokrenuo priču o revitalizaciji i aktiviranju karting staze u Zalužanima, s kojom je upoznat i gradonačelnik. Radiću na tome i u narednom periodu kroz aktivnosti Gradskog odbora, a i u svoje ime. Banjalučki bajkeri su ponos grada i uvijek se sa njima rado sastajem.

(banjaluka.net)

SRBIJA DALA SAGLASNOST: Ljekarima iz BiH omogućeno da pomognu kolegama u Novom Pazaru

Republika Srbija dala je saglasnost za dolazak ljekarima iz Bosne i Hercegovine koji su ponudili pomoć Novom Pazaru zbog teške situacije u ovom gradu zbog epidemije korona virusa. Ambasada BiH u Beogradu je obaviještena da će medicinskim timovima iz BiH, sastavljenim od ljekara koji su se dobrovoljno prijavili, biti omogućeno da pruže pomoć kolegama u

VODEĆE SRPSKE MANIFESTACIJE: Izvjesno je da se festivali neće desiti u avgustu u najavljenom formatu

Vodeće srpske manifestacije među kojima su EXIT, Beerfest, Nishville, Lovefest i druge, obratili su se javnosti u novom, zajedničkom pismu, u kojem poručuju da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije izvesno da se domaći festivali neće desiti u avgustu u planiranom formatu: “Podsećamo javnost da su srpske manifestacije zakazane za avgust ove godine na preporuku nadležnih

DEMANTI: “Milenko Đaković ostaje privržen politici DNS-a”

Povodom teksta objavljenog na portalu banjaluka.net pod naslovom “Nezvanično: Milenko Đaković možda ide u Demos?”, a prenesenog na portalu prijedor24h.net, Informativna služba Gradskog odbora DNS-a u Prijedoru i Milenko Đaković oglasili su se demantijem. Njihovo reagovanje prenosimo u cijelosti: “Gradonačelnik Prijedora i predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Prijedor Milenko Đaković i u budućnosti ostaje privržen politici

TALIĆ NA POPULARNOM KUPALIŠTU: Uskoro sanacija “Zlajine plaže”

Popularno banjalučko kupalište „Zlajina plaža“ uskoro bi trebala biti sanirano. Nastavak je to inicijative koju je pokrenuo prošle godine predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić zajedno sa mještanima MZ Kočićev vijenac. On je danas obišao popularno banjalučko kupalište sa načelnikom Odjeljenja za komunalne poslove grada Banja Luka, Petrom Bilčarem kako bi se dogovorila dalja