Politika 07.07.2022.

Kondić osudio napad na Stanivukovića: Utvrditi pozadinu incidenta

ČITANJE: 2 minute

– Fizički napad na gradonačelnika Banjaluke, ma ko on bio, predstavlja još jedan oblik negativnih pojava u društvu protiv kojih se SPS bori i boriće se i dalje, kao i ja lično dok god se budem bavio politikom, poručio je Saša Kondić, odbornik u Skupštini grada Banjaluka i predsjednik Gradskog odbora SPS.

Kondić dodaje da svi svjedoče da se u javnom diskursu koriste svi oblici uvredljivog i po fizičko zdravlje pojedinaca opasnog ponašanja, što je, smatra on, nedopustivo.

“Bez obzira da li se radi o djelovanju pojedinca ili je u pitanju organizovan i smišljen provokativan napad na gradonačelnika Banjaluke pitam se da li je to napad i na sav dosadašnji rad, pokrenute procese i projekte u našem gradu i govor istine, pa i na same građane našeg grada”, kaže Kondić.

Ističe da danas, nažalost, optužbe, prijetnje i napadi praktično predstavljaju obrazac ponašanja, posebno kada se radi o sferi političkog djelovanja.

“SPS će se boriti da se institucionalno ograniče mogućnosti ovakvih negativnih pojava u našem društvu. Bićemo kao i do sada posvećeni rješavanju problema naših građana i njihovoj zaštiti. Banjaluka treba i biće siguran grad za sve nas, našu djecu, i sve ljude koji u nju dođu. Zabrana prijetnji, teških fizičkih ataka, nasilja, govora mržnje, zabrana širenja atmosfere straha, itd. utemeljeni su u svim međunarodnim sporazumima u oblasti ljudskih prava i mi kao civilizovano društvo treba na ovavkim principima da razvijamo svoje društvo”, naglašava Kondić.

Kondić ističe da od nadležnih institucija očekuje brzu reakciju i utvrđivanje prave pozadine ovakvog napada, te poziva sve javne ličnosti da osude ovakvo nedopušteno ponašanje.

(N.S)

Oznake: Saša Kondić