Sport 11.07.2020.

RK Borac opet pronosi slavu Banjaluke

ČITANJE: 2 minute

RK Borac m:tel osvojio je titulu šampiona BiH, čime je nastavljen višegodišnji niz osvajanja trofeja.

Osvajanjem titule šampiona, RK Borac m:tel ponovo je stekao priliku da predstavlja BiH u evropskim takmičenjima, ali i u regionalnoj SEHA ligi. Ipak, učešće u evropskim i regionalnim takmičenjima, dovedeno je u pitanje zbog finansijske situacije u kojoj se našao klub, kao i većina drugih sportskih kolektiva.

– Širenje virusa korona ostavilo je veliki trag i na prihode Borca m:tel. Ali, i u takvoj situaciji, uz pomoć sponzora, prijatelja, ali i agilnošću članova Upravnog odbora, uspjeli smo sanirati dio troškova. Da bismo odredili smjernice djelovanja za narednu sezonu, konkretno, da li ćemo predstavljati naš grad, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu na međunarodnoj sceni, potrebno je da se nadležne institucije, Grad Banjaluka, Vlada Republike Srpske, Kabinet Predsjednika Republike Srpske, Savjet ministara BiH, oglase i definišu mjere podrške – ističe Saša Kondić, predsjednik RK Borac m:tel.

Prema njegovim riječima, trenutno, Grad Banja Luka duguje uplate za drugi i treći kvartal. Kada bi to bilo regulisano, RK Borac bi isplatio zaostale plate igračima.

– Takođe, još uvijek čekamo dogovorenu podršku srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, sa kojim su članovi Uprave krajem maja razgovarali upravo na temu podrške za učešće u SEHA ligi – precizira Kondić.

On dodaje da je rješenje za problem kluba, ali i domaćeg sporta uopšte, sistemska podrška nadležnih institucija sa jasno preciziranim mjerama.

– Nažalost, došli smo u situaciju u kojoj više ne možemo čekati, već su nam rješenja potrebna u najkraćem mogućem roku. Podsjećamo da, uz prvi tim, naše mlađe selekcije, u svim kategorijama, redovno osvajaju najsjajnije medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Zbog svega toga, ali i ogromne tradicije i veličanstvene istorije, najvećih sportskih rezultata, zavređujemo daleko veću podršku i pažnju cijelog društva – rekao je predsjedik RK Borac m:tel.

On napominje da su se igrači novog šampiona BiH, u ovakvoj situaciji, ponašali više nego korektno, ispunjavajući sve svoje obaveze, uz veliko razumijevanje zbog kašnjenja primanja.

– Ukoliko podrška izostane, RK Borac m:tel neće biti u situaciji da zauzme mjesto u međunarodnim takmičenjima, koje je svojim rezultatima zaslužio. To bi bila velika sramota i za našu Banjaluku, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu – zaključuje Kondić.

(SB/banjaluka.net)