Biznis 29.04.2019.

KONFERENCIJA “POKRENI SVOJ BIZNIS” Uspjeh je moguć i na našim prostorima

ČITANJE: 2 minute

Udruženje mladih ekonomista danas organizuje sada već tradicionalnu, treću konferenciju “Zaposli se – pokreni svoj biznis 2019”.

Ovaj put se konferencija održava u sali Privredne komore Republike Srpske.

– Nakon velikog uspjeha i nekoliko stotina učesnika prethodnih godina, ove godine smo se odlučili da projekat dodatno unaprijedimo i podignemo ga na još viši nivo, kako bi rezultati bili još bolji i kako bismo mlade ljude podstakli da pokrenu sopstveni biznis i na taj način samostalno kroje svoj put ka uspjehu u našoj zemlji. Da bismo to ostvarili, uveli smo nekoliko noviteta, a jedan od njih je lokacija – poručuju iz ovog udruženja.

Ove godine organizovaće i tri panel diskusije, u kojima će ukupno učestvovati preko 15 stručnjaka iz različitih oblasti, profesora, uspješnih privrednika i preduzetnika, ministara, menadžera, advokata i drugih.

Tema prve panel diskusije vezana je za samo osnivanje preduzeća. Koji oblik pravnog lica je najoptimalniji za određenu privrednu djelatnost, poreska opterećenja i olakšice, kao i kako doći do početnog kapitala su samo neka od pitanja na koja ćemo dati odgovore.

Tema druge panel diskusije reći će nam više o izazovima sa kojima su se susretali naši panelisti na putu od malog biznisa do uspješne kompanije. Kako prevazići poteškoće na putu do uspjeha, sa kojim se sve to izazovima kompanije susreću na tržištu, te još mnogo primjera i iskustava koje će panelisti podijeliti sa svim učesnicima konferencije.

Na trećem panelu biće otvorena tema modernog preduzetništva. Na koji način informacione tehnologije pomažu u biznisu i da li je u 21. vijeku dobar softver bitniji od kvalitetne radne snage, samo su neke od tema o kojima ćemo diskutovati sa našim panelistima.

Panelisti će svoje znanje i bogato iskustvo staviti na raspolaganje svim prisutnima, sa osnovnim ciljem da podstaknu preduzetnički duh i svijest o tome da je i na našim prostorima uspjeh moguć, poručili su mladi ekonomisti.

Svi učesnici konferencije imaće priliku da osvoje i neku od vrijednih nagrada, koje su obezbjeđene u saradnji sa partnerima i sponzorima.

(Srpskainfo)