Politika 07.12.2022.

“Konferencija u Izraelu važna radi njegovanja prijateljskih odnosa”

ČITANJE: 1 minuta

Svečano je otvorena Međunarodna konferencija „Muni Expo 2022“, koja traje do četvrtka, 8. decembra, a održava se u Jerusalimu i Tel Avivu.

Konferenciji prisustvuje i gradonačelnik, Draško Stanivuković i savjetnica za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić – Banjac.

-Mi smo u Izrael došli kao delegacija iz Banje Luke i to na poziv gradonačelnika našeg partnerskog grada, Modina, Haima Bibasa. Srećni smo jer nam se ukazala prilika da budemo dio ovog velikog događaja. Za nas je od velike važnosti da njegujemo prijateljske odnose, a upravo ova Međunarodna konferencija je idealna prilika da dođemo do nekih novih saznanja i iskustava kada je riječ o tehnološkom napretku – poručila je savjetnica gradonačelnika, Mirna Savić – Banjac.

Dodala je kako je za Banju Luku bitno što u Izraelu imaju priliku da se susretnu sa delegacijama koje dolaze iz cijelog svijeta.

-Kroz te susrete, preuzimanje iskustava i pozitivnih primjera, stvaraju se dodatne opcije za rast i razvoj našeg grada – istakala je ona.

E.M.