Magazin 22.08.2018.

KONGRES MEĐUNARODNE POZORIŠNE ASOCIJACIJE Banjalučko studentsko pozorište putuje u Moskvu

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučko studentsko pozorište učestvuje na 13. kongresu Međunarodne pozorišne asocijacije (AITU) u Moskvi, koji organizuje moskovsko pozorište “Most”.

Na kongresu će biti multimedijski prezentovano 75 izvještaja o pozorišnim festivalima širom svijeta, a o Međunarodnom festivalu studentskih pozorišta u Republici Srpskoj “Kestenburg” govoriće direktor Banjalučkog studentskog pozorišta Bojana Tomašević.

Ovom kongresu će prisustvovati 150 predstavnika iz više od 30 zemalja svijeta, saopšteno je iz Banjalučkog studentskog pozorišta.

– Kongres u Moskvi će okupiti vodeće teoretičare pozorišta iz SAD-a, Velike Britanije, Slovačke, Argentine, Francuske, Italije, Njemačke, Turske, Singapura, Meksika i Ekvadora – navedeno je u saopštenju.

Kongres uključuje i naučni program, biće održana i međunarodna konferencija “Pozorište i univerzitet u 21. vijeku”, kao i razni seminari i predavanja.

U okviru kongresa biće održana glavna skupština AITU-a, na kojoj će biti izabran novi predsjednik asocijacije i predstavnici Izvršnog odbora.

Kongres je počeo u ponedjeljak, 20. avgusta, a biće završen u petak, 24. avgusta.

(Srpskainfo)