Vijesti 14.12.2015.

Konkurs za izbor najboljih učeničkih literarnih radova na temu “Kako vidim Srbiju u budućnosti“

ČITANJE: 1 minuta
srbija-konzulat
Povodom Dana državnosti Republike Srbije, Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci i Republički pedagoški zavod Republike Srpske raspisali su Konkurs za izbor najboljih literarnih radova učenika srednjih škola u Republici Srpskog na temu „Kako vidim Srbiju u budućnosti“.

– Imajući na umu značaj 15. februara – Dana državnosti Republike Srbije, ne samo za građane Republike Srbije već i za srpski narod u celini, pozivamo učenike srednjih škola u Republici Srpskoj da u literarnom radu izraze svoja osjećanja i razmišljanja o Republici Srbiji u budućnosti, u proznom tekstu koji neće biti duži od tri stranice- saopšteno je iz Konzulata.

Konkurs je nagradnog karaktera. Posebna komisija će pregledati pristigle radove i odabrati deset najboljih radova čiji autori će biti nagrađeni, a njihova imena pročitana na svečanosti obilejžavanja Dana državnosti Republike Srbije, 15. februara 2016. godine u Banjaluci.

Učeničke literarne radove možete da šaljete na adresu: Generalni konzulat Republike Srbije, 78 000 Banjaluka, Vojvode Radomira Putnika 2, sa naznakom Za konkurs. Na poleđinu svakog rada treba štampati ili zalijepiti popunjen ovaj prijavni list.

Rok za dostavu radova je 31.12. 2015. godine.

(Banjaluka.net)