Konkurs za korisnike subvencije na stambene kredite za mlade

stambeni kredit

Konkurs za subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove raspisalo je danas Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, i biće otvoren 30 dana.

Sonja Davidiović, ministar porodice, omladine i sporta RS, rekla je da su osnovni uslovi da bi postali korisnik subvenicije, jeste da ste državljanin RS, da imate prebivalište na teritoriji RS, da imate do 35 godina starosti u momentu podzianja kredita i odobren kredit kod Investiocione razvojne banke RS.

“Poseban program subvencija kamatne stope za mlade i mlade bračne parove ministarstvo uspješno realizuje od 2008. godine. Punih 11 godina se uspješno realizuje ovaj projekat i to je činjenica na koju smo ponosni, na ovaj način pomogli smo otplatu kredita za 3.398 korisnika kredita i za te namjene Vlada RS izdvojila je 9,7 miliona KM”, rekla je Davidovićeva.

Ona je naglasila da je u toku godine planirano za ove namjene da se izdvoje iz sredstava budžeta RS 1,7 miliona KM, te će u skladu sa raspoloživim sredstvima i mogućnostima pokušati i u drugoj polovini godine da raspišu još jedan konkurs.

“Obzirom da za ovaj projekat vlada veliko interesovanje, naše opredjeljenje je da se još jednom potrudimo da raspišemo konkurs kako bi svim mladim ljudima koji obezbjeđuju prvu stambenu jedinicu i svoj krov nad glavom omogućili da konkurišu za subvenciju”, kaže Davidovićeva i napomenula da se period važenja subvencija veže za rok isplate kredita.

Dodala je da kada su pitanju određene pogodnosti, na inicijativu Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, porodice sa djecom su stavljene u beneficirane grupe kod dobijanja stambenih kredita, a IRB RS je u prošloj godini smanjila kamatne stope svim korisnicima i vratila kredinu liniju za samce.

“Povećan je i maksimalni iznos kredita i rok otplate, pa je sada moguće podići i do 150.000 KM na period od 25 godina”, dodala je Davidovićeva.

Ona je pojasnila da je ranije bilo kašnjenja prilikom isplate subvencija, ali da su trenutno sve subvencije isplaćene i da niko nije oštećen, te će se u narednom periodu potruditi da obezbjede redovnost isplata subvencija na zadovoljstvo svih korisnika.

U Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS, su napomenuli da su do sada svi korisnici koji su konkurisali ispunjavali uslove na kraju i dobili subvenciju, osim onih koji su imali više od 35 godina ili nisu podigli sredstva iz IRB RS.

Dodali su da na konkurs za subvencije mogu predati i lica koja su ranije podigla kredite, ali da su u momentu podizanja kredita imali manje od 35 godina.

(Nezavisne)

Uskoro prva 4DX™ kino dvorana u zemlji u banjalučkom CineStaru

Građani Banjaluke i okoline već krajem ovog marta će moći uživati u jedinstvenom kino doživljaju s pet zvjezdica u multipleksu CineStar, koji se otvara u trgovačkom centru Delta Planet, a koji će biti opremljen najsavremenijom tehnologijom, koja gledanje filmova dovodi na potpuno novi nivo. Ovo najmodernije kino u zemlji imaće ukupno šest dvorana, a uz

RADOJIČIĆ: Nerazjašnjeno stradanje Davida Dragičevića – sjenka nad gradom

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da to što još nisu razjašnjene okolnosti pod kojim je stradao dvadesetjednogodišnji David Dragičević drži sjenku nad gradom. “Uz brojne spekulacije i razna tumačenja šta se sve desilo nema odgovora istražnih organa. To sve vrijeme drži sjenku nad našim gradom, nad turizmom i nad mnogim drugim događajima”, rekao je

LEPIR: U toku istraga protiv više osoba u predmetu “Dragičević”

Glavni okružni javni tužilac Želimir Lepir rekao da Okružno javno tužilaštvo Banjaluka preduzima sve potrebne i odgovarajuće istražne radnje kako bi istraga u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića iz Banjaluke bila što prije okončana otkrivanjem izvršilaca krivičnog djela i rasvjetljavanjem činjenica i okolnosti pod kojima je ono izvršeno.

Ovo su domaći servisi na kojima možete plaćati online

Online kupovina sve je popularnija u BIH, što i ne čudi s obzirom na njenu praktičnost. Kupovati možete iz udobnosti svog doma ili bilo gdje drugo da se nalazite i na taj način štedjeti dragocjeno vrijeme i izbjeći gužve koje u prodavnicama često znaju biti zamorne. Još jedna prednost online kupovine je da u isto

DODIK I VIŠKOVIĆ O SLUČAJU “DAVID”: Ekshumacija želja roditelja, nema okupljanja na štetu drugih građana

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, istakao je danas da je slučaj mladića Davida Dragičevića (21) tragičan događaj i ponovio da tužilaštvo treba da ga riješi. On je dodao da je ekshumacija posmrtnih ostataka mladića bila želja roditelja. – Izražavam saučešće porodici, ali politika je uvučena u taj slučaj. Još jednom apelujemo da tužilaštvo i sud