KONKURS ZA SREDNJOŠKOLCE Ko će napisati najbolji esej na temu “Savremene tehnologije i društvene promjene”

Studijski program sociologije banjalučkog Fakulteta političkih nauka u saradnji sa Centrom za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjaluci organizuju konkurs za najbolje radove srednjoškolaca iz sociologije u Republici Srpskoj. 

Tema ovogodišnjeg konkursa je “Savremene tehnologije i društvene promjene”.

– Živimo u vremenu konstantnih društvenih promjena. Savremene tehnologije su sastavni dio našeg života, čovjek jednostavno više ne može da ih izbjegne. Кakav je uticaj tehnologije na čovjeka danas? Da li tehnologija ima više pozitivnih ili negativnih karakteristika i mogu li društvene mreže biti pokretači društvenih promjena – pitaju organizatori.

Učenik koji osvoji prvo mjesto dobija 200 KM i knjigu, drugoplasiarni tablet i knjigu, a knjiga će takođe biti uručena i za treće mjesto.

Prijave radova na konkurs se podnose do 15. decembra na mejl adresu: [email protected], a završeni radovi se moraju predati najkasnije 15. februara 2019. godine, na isti mejl ili lično na adresu: Fakultet političkih nauka Univerziteta u Banjaluci, Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A, Banjaluka, sa naznakom “Кonkurs za najbolji rad iz sociologije”.

(Srpskainfo)

REVANŠ: Borac remizirao sa Slogom u Doboju, plasirao se u polufinale Kupa BiH

Rukometaši Borac Mtela obezbijedili su plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. U revanš utakmici remizirali su protiv Sloge 23:23 u Doboju, pa su sačuvali plus 4 iz prvog meča u Banjaluci. Sjajan derbi u Doboju! Sloga i Borac su u punoj dvorani nošeni navijanjem „Vojvoda „ i Lešinara“ pružili veoma borben meč. Dobojlije su

Potpisan ugovor o koncesiji, ERS kreće u gradnju hidroelektrana “Foča” i “Paunci”

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i vršilac dužnosti generalnog direktora “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su danas u Banjaluci Ugovor o dodjeli koncesije za izgradnju i korišćenje hidroelektrana “Foča” i “Paunci” na rijeci Drini, čija je vrijednost oko 245 miliona evra. – Procijenjena instalisana snaga hidroelektrane „Foča“ je 44,15 megavata, a

“VRIJEDNOSTI KOJE ĆE UVIJEK TRAJATI” U Banjaluci obilježen Dan socijalne pravde

Povodom Svjetskog dana socijalne pravde, Socijalistička partija organizovala je javno predavanje na temu “Socijalna pravda i kriza ljevice”, koje je održano u konferencijskoj Sali hotela “Jelena” u Banjaluci.  Predavači su bili doktor socioloških nauka Nemanja Đukić, doktor političkih nauka Vlade Simović, doktor ekonomskih nauka Zoran Lukić i master politikologije Davor Strika. Predavanju je pored velikog

Sudar automobila i motocikla u Banjaluci

U Ulici Mladena Stojanovića dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali motocikl i putnički automobil, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”. Nezgoda se dogodila oko 16:50h, a motociklista je odmah prevezen u Službu hitne medicinske pomoći. “U toku je uviđaj nakon kojeg će biti poznato više informacija, kako o okolnostima i uzrocima nezgode, tako i o povrijeđenima”