Region 14.06.2024.

Konobar koji je oduševio regiju: Odrastao sam u skromnim uslovima, zaposlio sam se da pomognem baki

ČITANJE: 2 minute

Konobar Dušan Đorđević oduševio je regiju nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u niškom hotelu Nais. Dušan ima 23 godina, a navodi kako je njego moto “osmijeh”. Za Index.hr je govorio o svom životu.

“Kao konobar radim već četiri godine, u hotelu Nais radim dva mjeseca. Odrastao sam u skromnim uslovima. Nakon smrti majke ostao sam s bakom, kojoj sam neizmjerno zahvalan na svemu. Počeo sam raditi kao konobar kako bih pomogao baki, da njoj bude lakše”, ispričao je za Index simpatični Dušan.

“Radio sam u manjim restoranima, a nakon toga mi se ukazala prilika da napredujem u svom poslu. Prihvatio sam poziv hotela Nais i rado mu se odazvao. Iako je sve ovo za mene nešto novo, kolege se trude da me usmjere kako bih mogao još više da napredujem”, objašnjava on.

“Osmijeh je moj moto”

Na pitanje otkud tako pozitivan stav prema poslu, rekao je: “Uvijek gledam sve sa pozitivne strane, pa tako i posao koji radim. Osmijeh je moj moto. Naučio sam da je sve u životu onako kako ti to sagledaš, ako se žališ i stalno si nezadovoljan, takav ti je i cijeli život. Naravno da ima prostora da se uslovi u ugostiteljstvu poprave, ali je li sve tako crno? Naravno da nije.”

U ugostiteljstvu najviše uživa u komunikaciji s ljudima i sklapanju novih poznanstava. Najmrže mu je, priznaje, poliranje servisa.

Hotel me nagradio”

Travel blogera Kristijana Iličića je prepoznao za stolom na vjenčanju.

“Zbog toga i volim svoj posao kao što sam i napomenuo, ovako dobijam priliku da upoznam ljude čiji rad pratim i poštujem. Ekipa me je ispoštovala, hvala Kristijanu na svemu”, priča nam.

Nagradu je dobio i od hotela u kojem radi.

“Naravno da su me nagradili i oni, uvidjeli su potencijal u meni, želim ovim putem zahvaliti i menadžmentu hotela Nais na ukazanom povjerenju”, kaže.

Ima poruku i za sve kolege konobare: “Želim poručiti svim kolegama da je osmijeh neophodan u našem poslu, sve ostalo znaju.”

Podsjećamo, hrvatskog travel blogera Kristijana Iličića oduševio je dobro raspoloženi konobar koji ga je posluživao u Nišu.

“Ovaj konobar iz Niša bi trebao dobiti povišicu! Hotel Nais, molim vas reagirajte”, napisao je Iličić uz snimku konobara kako raspjevan i rasplesan poslužuje Kristijana i njegovo društvo za stolom. “Super je lik”, dodao je Iličić u komentarima.