Konsultacije sa SP-om o razvoju Banje Luke do 2025. godine

Gradonačelnik Igor Radojičić, razgovorao je danas sa delegacijom Gradskog odbora Socijalističke partije o planovima i prioritetima razvoja Banje Luke do 2025. godine, u okviru serije predstojećih konsultacija sa političkim partijama, civilnim sektorom i predstavnicima mjesnih zajednica.

-Socijalistička partija je predlagač niza važnih projekata od kojih se neki realizuju i ove godine. Danas smo otvorili niz važnih pitanja od socijalne politike, infrastrukture do razvoja turističke i kulturne ponude grada, što će dovesti do koncipiranja jednog širokog razvojnog programa za naredni, duži period – istakao je Radojičić.

On je naglasio da je gradska administracija u proteklom periodu pripremila niz strateških dokumenta, uključujući i Stretegiju razvoja Banje Luke za idućih 10 godina, ali da postoji potreba da se dodatno razmotre prioriteti za naredni period.

Predsjednik GO Socijalističke partije Goran Selak, izrazio je apsolutnu podršku gradonačelniku Radojičiću za djelovanje i u budućem periodu.

-Važno je da se uvažavaju stavovi partnera, naši prijedlozi, sugestije i kritike. Gradonačelnik Radojičić ima apsolutnu podršku naše partije jer je vidljivo da se grad razvija, ide naprijed i da se Banja Luka gradi – kazao je Selak.

Počinje reforma javnih preduzeća u Srpskoj

Vlada Republike Srpske je odlučna da zavede red u javnom sektoru RS, pa je u tom smislu za ovu godinu planirala da započne aktivnosti na reformi javnih preduzeća u RS, koji će podrazumjevati i određene bolne, ali veoma neophodne rezove.

PRODUŽETAK SARADNJE: Ćosić Borčev do 2022. godine

”Crveno-plavi” nastavili sa praksom produžavanja ugovora sa nosiocima igre. Lijevi bek Đorđe Ćosić produžio je ugovor sa Fudbalskim klubom Borac do ljeta 2022. godine, objavio je juče banjalučki premijerligaš putem zvaničnog sajta. Fudbaler rođen 1995. godine u Sarajevu među ”crveno-plave” je stigao u ljeto 2018. godine, pred početak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske, i

Zemljište Poljoprivredne škole pred Vrhovnim sudom RS

Grad Banjaluka pokrenuće spor na Vrhovnom sudu Republike Srpske u slučaju kontraverzne razmjene zemljišta Poljoprivredne škole, kao posljednji pravni lijek u borbi za parcele, vrijedne više desetina miliona KM, saznaju “Nezavisne”.

Servisne informacije za 24. januar

Servisne informacije za petak, 24. januar 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje u protekla 24 časa zabilježeno je četiri krivična djela, dok javni red i mir nije narušavan. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno, sve sa materijalnom štetom. Služba hitne pomoći U Stanici

Banjaluka radi i nedjeljom, Sindikat nezadovoljan

Za Banjaluku nije dobar prijedlog da trgovine ne rade nedjeljom, jer upravo tada ovaj sektor ima najviše prometa i gostiju, poručio je juče gradonačelnik Igor Radojičić. “Strateški koncepti razvoja grada podrazumijevaju i razvoj usluga, turizma, ugostiteljstva i trgovine, tako da zatvaranje nedjeljom, koji  je jedan od najprometnijih dana kada upravo dolaze gosti i kada trgovine

CRNA GORA OBARA REKORDE: Litije širom zemlje (FOTO/VIDEO)

U gradovima širom Crne Gore večeras se vjerni narod okuplja u litijama. Sudeći po brojnosti, narod Crne Gore večeras obara rekorde u broju okupljenih koji su stali u odbranu pravoslavnih svetinja i poručili da je potrebno povlačenje spornog Zakona o slobodi vjeroipovijesti. U Podgorici se okupio veliki broj vjernika koji uzvikuju “Crna Gora i Srbija – to