Politika 29.11.2022.

Konsultacije Viškovića i Ujedinjene Srpske: Zadatak nove vlade očuvanje fiskalne i političke stabilnosti

ČITANJE: 1 minuta

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković prenio je danas predstavnicima Ujedinjene Srpske da će ključni zadatak nove vlade biti očuvanje fiskalne i političke stabilnosti Republike Srpske.

U nastavku konsultacija s političkim partijama, Višković je naglasio da se javnost suočava sa složenom geopolitičkom situacijom koja se neminovno odražava na gotovo sve segmente života i u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade sa odnose s javnošću.

Predstavljajući programska opredjeljenja nove vlade delegaciji Ujedinjene Srpske sa liderom ove partije Nenadom Stevandićem na čelu, Višković je istakao da od svih političkih partija očekuje da predlože kvalitetna kadrovska rješenja koja će moći da se nose sa izazovima u narednom periodu.

Prema njegovim riječima, složena vremena traže kvalitetne i stručne kadrove sposobne da iniciraju i sprovode politiku buduće vlade.

Višković je podsjetio da od članova buduće vlade očekuje maksimalan angažman, te proaktivno djelovanje s ciljem daljeg razvoja Republike Srpske.

(Srna)