KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji.

Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom.

-Let iz Banjaluke je presudio da Turska bude naš izbor za odmor ove godine. Imamo malu bebu i htjeli smo da vrijeme putovanja svedemo na minimu i izaberemo odlično mjesto za odmor, a Turska je savršena za porodicu – rekla je Danijela Popović, koja na more ide sa mužem i dvoje djece.

Većina turskih hotela nudi besplatan smještaj za djecu do 12 godina što je privuklo mnoge porodice koje danas lete u Antaliju.

Na put u Tursku je krenuo i v.d. direktora Aerodroma Banjaluka, Duško Kovačević.

-Ovo je velika stvar za Aerodrom Banjaluka i nadam se da će ovo postati tradicija. Ja putujem sa prijeteljima i porodicim i nadam se da ćemo sljedeće godine imati letove i u Grčku – rekao je Kovačević.

Upravo zahvaljujući čarter letovima, Turska polako, ali sigurno, postaje omiljeno mjesto za ljetovanje mnogih u banjalučkoj regiji.

 

(srpskainfo)

DAVOR DRAGIČEVIĆ: “Sve ima granice strpljenja, pa i moje srce!”

Pjesma „Klinac u getu“ i večeras je odjekivala centrom Banjaluke, gdje je održan 240. skup „Pravda za Davida“. Okupljeni su na još jednom mirnom protestnom okupljanju zapalili svijeće za ubijenog mladića i poručili da ostaju uz Davora Dragičevića, te da će u borbi za istinu i pravdu biti istrajani. – Sutra je 21. novembar, ko

Obnova semafora kod Banskog dvora

Na raskrsnici kod Banskog dvora, sutra će biti isključen semafor od deset do 12 časova radi montaže novog semaforskog kontrolera. – Inače, proteklog vikenda na ovoj raskrsnici izvršena je zamjena kompletne semaforske opreme novom, tako da je za sutra preostalo još da se montira ovaj uređaj – rekli su u Gradskoj upravi. (Srpskainfo)

DONACIJE GRADSKE UPRAVE 10.000 KM za porodicu Jovanke Tepić

Jovanka Tepić i njene kćerke, koje su u požaru ostale bez krova nad glavom, dobiće novčanu pomoć Gradske uprave u iznosu od 10.000 KM, a sve dok radovi na popravci kuće ne budu završeni, imaće obezbijeđen besplatan smještaj u centru „Zaštiti me“.