KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji.

Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom.

-Let iz Banjaluke je presudio da Turska bude naš izbor za odmor ove godine. Imamo malu bebu i htjeli smo da vrijeme putovanja svedemo na minimu i izaberemo odlično mjesto za odmor, a Turska je savršena za porodicu – rekla je Danijela Popović, koja na more ide sa mužem i dvoje djece.

Većina turskih hotela nudi besplatan smještaj za djecu do 12 godina što je privuklo mnoge porodice koje danas lete u Antaliju.

Na put u Tursku je krenuo i v.d. direktora Aerodroma Banjaluka, Duško Kovačević.

-Ovo je velika stvar za Aerodrom Banjaluka i nadam se da će ovo postati tradicija. Ja putujem sa prijeteljima i porodicim i nadam se da ćemo sljedeće godine imati letove i u Grčku – rekao je Kovačević.

Upravo zahvaljujući čarter letovima, Turska polako, ali sigurno, postaje omiljeno mjesto za ljetovanje mnogih u banjalučkoj regiji.

 

(srpskainfo)

POVEĆANI RAČUNI Pretplata svaku godinu skuplja za marku

Kablovski operateri u Bosni i Hercegovini u prosjeku godišnje poskupe osnovnu pretplatu za jednu marku, a cijene određuju u skladu sa “tržišnim pravilima”. Posljednje ovogodišnje poskupljenje operateri pravdaju rastom troškova prema TV kućama od kojih kupuju pravo emitovanja, ali tvrde i da pretplatnicima “stalno uvode dodatne kanale”. U zavisnosti od operatera, prosječna cijena osnovne pretplate