Vijesti 16.08.2016.

Kontrola javnih površina u gradu

ČITANJE: 1 minuta

Odjeljenje komunalne policije u svom radu veliki dio aktivnosti usmjerava na kontrolu i stanje javnih površina u gradu.

Načelnik Odjeljenja, Milenko Letić ističe da je to jedan od prioritetnih zadataka koji obavljaju svakodnevno, bilo da je riječ o prijavama građana ili tokom redovnih obilazaka grada.

Prema Odluci o komunalnom redu, od početka 2016. godine na osnovu prijava građana i po službenoj dužnosti izvršeno je 4.033 komunalno-inspekcijskih nadzora koji se odnose na: zauzimanje javne površine u svrhu nelegalne prodaje, odlaganje otpada na javnim površinama, postavljanje montažno-demontažnih objekata, kioska, štandova, ostavljanje havarisanih i neregistrovanih motornih vozila, privremeno zauzimanje javnih površina u svrhu postavljanja ljetnih bašta ugostiteljskih objekata, vršenje prekopa, uklanjanja grafita uvredljivog sadržaja, kao i prljanje saobraćajnica.

U istom periodu, Odjeljenje komunalne policije je zbog prekršaja iz Odluke o komunalnom redu izdalo 277 prekršajnih naloga, i donijelo 207 rješenja od čega 142 za vraćanje prekopa na javnim površinama u prvobitno stanje, 55 za uklanjanje havarisanih i neregistrovanih vozila i 10 rješenja za uklanjanje štandova i protivpravno postavljenih predmeta na javnim površinama.

-U svom radu imamo i veliku pomoć od građana koji nam dostavljaju informacije o stanju na terenu, što je neophodno s obzirom na obim posla koji nam je povjeren pozitivnim zakonskim propisima. Naše dežurne službe rade 24 časa i nastojimo da odgovorimo na sve pozive – ističe Letić.