Vijesti 03.11.2015.

Kontrola vozača: Da li ste spremni za zimu?

ČITANJE: 1 minuta
auto zima
Auto–moto savez Republike Srpske počeće danas u Banjaluci preventivnu kampanju besplatne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima pod nazivom “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2015”.

Kampanja će trajati do 27. novembra i biće realizovana u okviru “Decenije akcije za bezbjednost saobraćaja na putevima”, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i lokalnim zajednicama.

Ovogodišnja akcija je preventivno-bezbjednosnog karaktera i ne sadrži represivne mjere prema vozačima vozila na kojima se utvrde neispravnosti pojedinih uređaja koji su predmet kontrole, najavljeno je iz Auto-moto saveza.

Pod pripremom vozila za zimske uslove vožnje predviđena je kontrola vrijednosti rashladne tečnosti, kvaliteta kočione tečnosti, dubine gazećeg sloja pneumatika, svjetlosno-signalnih uređaja, uređaja za brisanje vjetrobrana i perače vjetrobranskog stakla, opreme i pribora koju treba da posjeduju vozači na osnovu pravilnika i ispravnosti amortizera.

Akcija će početi u krugu Auto-moto društva “Krajina” u banjalučkom naselju Budžak u 9 časova.

(Agencije)