Vijesti 09.10.2015.

Kontrole dječijih igrališta iz preventivnih razloga

ČITANJE: 2 minute
igraliste
Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković dao je nalog da se još jednom obiđu sva sportska i dječija igrališta i utvrdi u kakvom se stanju nalaze.

-Igrališta se redovno obilaze i redovno ih održavamo. Nažalost, česti su slučajevi uništavanja opreme na njima. Iz tog razloga apelujemo na sve koji primjete takvo ponašanje pojedinaca da nas obavijeste o tome ili pozovu policiju. Takođe, apelujemo i na roditelje koji se nalaze na igralištu sa djecom da im skrenu pažnju na ponašanje koje može da ugrozi njihovu bezbjednost – kaže Novaković.

Inače, kod izgradnje novih igrališta za djecu koristi se oprema savremenog dizajna, živih boja, kao i oblika anatomski prilagođena djeci.

Posebna pažnja poklanja se bezbjednosti pa je oprema za igrališta izrađena u kombinaciji od drveta, sa skinutim oštrim rubovima i polietilenskim pločama u bojama, a podloga je izrađena od zaštitne antitraumatske livene gume.

Guma ima ulogu zaštite djece od povreda prilikom igre i korištenja opreme za igru i moraju da zadovoljavaju standarde u pogledu kvalitete i mjere sigurnosti. U sklopu igrališta je postavljen i urbani mobilijar (klupe, korpe za otpatke), pristupne staze do igrališta, a po potrebi i parkovska rasvjeta.

Podsjećamo građane da zapažanja i primjedbe koje se odnose na održavanje komunalne infrastrukture (oštećenja na saobraćajnicama i pješačkim površinama, horizontalnoj i vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji, semaforima, kvarovi na javnoj rasvjeti, oštećenja ili uništavanje zelenih površina, komunalne opreme, klupe, korpe za otpatke, nadstrešnice na autobuskim stajalištima, kontejneri za odlaganje otpada, stubići) mogu da prijave Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja putem broja telefona: 051/244-593 ili direktno, obraćanjem u kancelariju 405 u zgradi Gradske uprave (od 8 do 16 časova).