Vijesti 27.04.2016.

Konzum BiH poklonio pet računara udruženju “Naša Ognjišta” iz Teslića

ČITANJE: 1 minuta
Konzum BiH darovao pet računara Udruzi Naša Ognjišta
Udruženje Hrvata opšine Teslić “Naša Ognjišta” dobila je pet računara koji će značajno unaprijediti kvalitet rada ove organizacije. Poklon je to Konzuma BiH, uz želju da doprinese informatičkom opismenjavanju članova ove organizacije.

Živimo u digitalnoj eri i vjerujemo da će ovi računari pomoći da naši mladi idu u korak s vremenom tragajući za informacijama u skladu s svojim potrebama. Svjedoci smo da sve veći broj kompanija objavljuje oglase za posao na internet stranicama tako da ćemo mladima koji nemaju računare u svojim domovima olakšati pristup tržištu rada. Bićemo presretni kada dobijemo vijest da se neko od članova zaposlio upravo na taj način, poručila je Zvezdana Stojaković, PR menadžer Konzuma BiH.

Udruženje je osnovano 2012. godine s ciljem zaštite i promocije prava Hrvata na području Teslića, te unapređenja suživota s ostalim građanima ovog grada, a trenutno broji 400 članova.

„Poklon Konzuma BiH veoma je značajan za rad udruženja i naših članove, osiguravajući im pristup edukativnim i zabavnim sadržajima. Ovo je prilika i da organiziramo tečajeve informatike za naše starije članove koji to željno iščekuju, jer i oni žele na ovaj način dolaziti do kvalitetnih informacija i komunicirati sa svojim porodicama širom svijeta“, poručio je Jure Pranjić, predsjednik „Naša Ognjišta“.

U sklopu udruženja, u Tesliću je otvorena i biblioteka „Silvije Strahimir Kranjčević“.

(PR)