Sport 06.01.2023.

KONZUMIRALI MARIHUANU: Legende kluba na transfer listi

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik egipatskog fudbalskog velikana Zamaleka odlučio je prodati dvojicu dugogodišnjih igrača nakon što je otkrio da konzumiraju marihuanu. Može se reći da su legende ekipe otišle na transfer listu zbog pušenja opojne trave.

Egipatski fudbalski klub Zamalek ovih dana živi turbulentne dane. Nakon remija s El Dakliejem u zaostatku od pet bodova za vodećim Al Ahlijem, a predsjednik kluba Mortad Mansur (70) očito je izgubio živce nakon kiksa njegovog kluba.

Odlučio je da će njegov klub istupiti iz egipatskog prvenstva i optužio je Egipatski fudbalski savez da favorizuju Al Ahli.

“Odlučili smo da više nećemo učestvovati u ovoj farsi koju vodi savez i sudije koji favorizuju naše protivnike i poklanjaju titule našem rivalu.

Predsjednik Mansur pobrinuo se da ta vijest ipak padne u drugi plan. Najavio je da su dvojica igrača završila na transfer listi kluba nakon konzumacije marihuane, prenose “24 sata”.

“Ahmed Fatuh i Abdala Goma bili su pod uticajem marihuane. Ne poštuju klub  Odlučili su da neće igrati kada su saznali da će prije utakmice obaviti testove na doping. Rekao sam im da će, kada budu poznati rezultati, obojica otići na transfer listu” dodao  je Mansur.

Fatuh je odrastao kao igrač i osoba u Zamaleku. Bio je u omladinskim rangovima Zamaleka, a za seniorsku ekipu upisao je 114 utakmica. Gomaa je odigrao još više mečeva za Zamalek, njih čak 146.

(B.M)