Vijesti 30.11.2020.

KORONA U ŠKOLSKIM KLUPAMA: Virus imalo skoro 1.900 đaka u Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Od početka epidemije u Srpskoj, virus korona potvrđen je kod 824 osnovca i 1.074 učenika srednjih škola, piše “Srpskainfo”.

Iz resornog Ministarstva poručuju da je situacija u školama zadovoljavajuća i da se nastava do kraja polugodišta, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, može normalno odvijati u svim osnovnim i srednjim školama.

Podsjetili su da je u proteklih mjesec dana, 12 osnovnih škola, od kojih sedam u Trebinju, nastavu izvodilo na daljinu, kao i da bi sve te škole trebalo od danas da časove nastave u učionicama. Sva djeca koja se nalaze u izolaciji nastavu mogu da prate putem interneta ili na programu RTRS-a.

Direktori škola i krizni štabovi lokalnih zajednica mogu da podnesu inicijativu Ministarstvu prosvjete o obustavi nastave u školama za određen period i prelazak na onlajn nastavu ukoliko smatraju da to diktira epidemiološka situacija.

Ministarka prosvjete Natalija Trivić precizirala je da će tokom zimskog raspusta, do 21. januara, pratiti epidemiološku situaciju i procijeniti da li je nakon toga vrijeme da se učenici vrate u školske klupe ili će zimski raspust biti produžen.

Posmatrano prema uzrasnim grupama, najveći broj zaraženih virusom korona je u dobi od 30 do 49 godina. Najmanje su oboljeli mališani uzrasta do pet godina, virus je do sada registrovan kod njih 301.

(N.S/ Banjaluka.net)