Vijesti 28.12.2020.

KORONA ŽURKA U MRKONJIĆ GRADU: U kafiću zatečeno 235 osoba

ČITANJE: 2 minute

Tokom proteklog vikenda u jednom kafiću na području Mrkonjić Grada zatečeno je čak 235 osoba, rečeno je u MUP Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kontinuirano provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije koji se odnose na sprečavanje širenja korona virusa među stanovništvom, te su u protekla četiri dana kontrolama ugostiteljskih objekata u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama evidentirali tri krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

– U petak, oko 21 čas policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad su obavili kontrolu ugostiteljskom objektu u tom gradu u kojem su zatekli 235 osoba. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o KD “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije” – rekla je portparol MUP RS Mirna MIljanović.

Ona je dodala da je policija u subotu oko 22.45 časova u Banjaluci u ugostiteljskom objektu u Banjaluci zatekla 80 gostiju, iako je radno vrijeme isteklo, shodno odlukama Republičkog štaba za vandredne situacije.

U nedjelju, u 2.10 časova policijski službenici Policijske uprave Doboj postupili su po prijavi i obavili kontrolu ugostiteljskog objekta u Tesliću, te tom prilikom utvrdili da navedeni lokal radi i da se u njemu nalazi 17 osoba, iako je radno vrijeme isteklo, piše “Srpskainfo”.

Policijski službenici su u protekla tri dana evidentirali i 21 prekršaj po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a koji se odnosi na obavezu nošenja zaštite maske na javnim površinama.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi. U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti – poručila je Miljanovićeva.

(Srpskainfo)