Vijesti 22.03.2021.

“KORONA ŽURKE” U VIKENDICAMA: Policija formirala 255 timova za kontrolu mjera

ČITANJE: 1 minuta

Tokom proteklog vikenda pripadnici MUP Republike Srpske zajedno sa drugim službama formirali su 255 timova koji su kontrolisali da li se građani pridržavanju mjera koje su propisane za borbu protiv korona virusa.

Tokom kontrole, otkriveno je više vikendica u kojima su bile organizovane proslave, ali i kafići koji se takođe nisu pridržavali mjera, prenosi “Srpskainfo”.

– U okviru ovih kontrola evidentirana su tri krivična djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, 91 prekršaj po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i sačinjene su 72 službene zabilješke koje će biti dostavljene drugim organima, a u vezi s izvršnim kontrolama – rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

U subotu u periodu od 21.20 do 21.40 časova, policijski službenici Policijske uprave Doboj izvršili su kontrolu jednog ugostiteljskog objekta u mjestu Pribinić kod Teslića. Tokom provođenja navedene aktivnosti u UO je zatečeno ukupno 19 osoba. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

– Isti dan, policijski službenici Policijske uprave Gradiška izvršili su kontrolu vikendice u mjestu Seferovci kod Gradiške, gdje je organizovana privatna zabava suprotno mjerama iz zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka – istakla je Miljanovićeva.

Ona je dodala da su policajci iz Gradiške u nedjelju u Brestovčini kontrolisali još jednu vikendicu gdje je organizovana privatna zabava suprotno mjerama iz zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije.

(N.S)

Oznake: MUP RS