Politika 15.09.2020.

Košarac: Dodik i Vučić su lideri koji zajedno obilježavaju značajne događaje

ČITANJE: 1 minuta

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac čestitao je građanima Republike Srpske i Srbije nacionalni praznik Dan srpskog jedinstva i poručio da je svaka afirmacija zajedništva važna i da sprečava tendencije onih koji i dalje žele da dijele Srbe

– Potpuno je odgovorna politika srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s obzirom na to da imamo različite tendencije sa željom da nas podijele na dva naroda, neke bosanske Srbe i Srbe, a mi nismo dva naroda, mi smo jedan narod koji ima jednu istoriju, govori istim jezikom, piše jednim pismom i veoma je važno da afirmišemo sve vrijednosti našeg naroda i kroz ovo zajedničko obilježavanje – poručio je Košarac.

U izjavi novinarima u Bijeljini, gdje boravi u radnoj posjeti, Košarac je ocijenio da će Dodik i Vučić ostati u istoriji zabilježeni kao lideri koji su potencirali da se zajedno obilježavaju važni događaji i da Srbi iz Republike Srpske, sa braćom iz Srbije, održavaju nacionalni ton i dimenziju, ne vrijeđajući nikoga.

– To je jasna poruka da smo okupljeni i oslonjeni jedni na druge, da rijeka Drina nije granica, kako to neki kažu, nego rijeka koja nas spaja i mislim da je ovo istorijski događaj koji ćemo pamtiti i obilježavati – zaključio je Košarac.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na dan kada je prije 102 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.

(Srna)

Oznake: Staša Košarac