KOŠARAC: Nikom nisam slao prijeteće i-mejlove

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da nikada i nikome nije slao prijeteće i-mejlove, niti mu to pada na pamet.

“Adresu sa koje je, navodno, poslata prijeteća poruka u Klub NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske nisam koristio duži niz godina. Vjerujem da je riječ o hakerskoj igri koja ima političku pozadinu i koja predstavlja nastavak pritisaka s ciljem moje političke diskreditacije, koje trpim već neko vrijeme”, rekao je Košarac Srni.

On je dodao da se pridružuje i podržava zahtjeve da nadležni organi sprovedu istragu o ovim prijetnjama.

“Odmah sam obavijestio Sekretarijat Parlamentarne službe BiH, tražeći da detaljno istraže ovaj slučaj i da me obavijeste o rezultatima istrage”, naglasio je Košarac.

On je podvukao da nikada nije koristio prijetnje kao način komunikacije sa političkim neistomišljenicima.

“Ni sa kim iz NDP-a nemam nikakav problem u komunikaciji, baš kao što nemam problem da svoje političke stavove izražavam javno i korektno. Očekujem i od svih drugih da se tako ponašaju”, poručio je Košarac.

NDP je danas saopštio da je na zvaničnu i-mejl adresu Kluba poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske upućeno prijeteće pismo, zbog čega su se obratili generalnom sekretaru Narodne skupštine kako bi obavijestio Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ i zatražio zvaničnu istragu.

(Srna)

AKCIJA Policija sinoć alko-testovima “blokirala” grad

Proteklu noć banjalučka policija bukvalno je “pokrila” sve ključne pozicije na saobraćajnicama u gradu. Jedna od najrigoroznijih akcija, koja je za cilj imala kontrolu alkohola u krvi vozača, odigrala se sinoć i noćas.

MUP Pronađeno dijete iz Banjaluke samovoljno otišlo od kuće

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske utvrdili su da nema elemenata krivičnog djela u vezi sa 13-godišnjim djetetom iz Banjaluke koje je policija pronašla nakon što su roditelji prijavili njegov nestanak, rečeno je Srni u MUP-u.