Politika 25.10.2022.

Košarac: Pokušaji opozicije da kontaminira izborni proces u Srpskoj

ČITANJE: 2 minute

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da opozicija u Republici Srpskoj u sadejstvu sa dijelom međunarodne zajednice i političkim Sarajevom pokušava da kontaminira izborni proces u Srpskoj.

Komentarišući informacije o pojavi falsifikovanih glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje Centralne izborne komisije  BiH, Košarac je istakao da je Republika Srpska na izborima potvrdila svoj demokratski suverenitet i da je izborni proces proveden na nivou svih demokratskih standarda.

“Međutim, postoji uvijek težnja političkog Sarajeva, a nažalost i opozicije koju narod nije podržao u nizu izbora, da kontaminira izborni proces u Republici Srpskoj”, rekao je Košarac Srni.

On je dodao da je to i politička odluka dijela međunarodne zajednice koji je dao zadatak opoziciji u Srpskoj da je sprovedu u djelo.

“Žalosno je što u tome učestvuju politički papagaji Borenović, Šarović i ostali iz opozicije”, konstatovao je Košarac.

Podsjećajući da su u biračkim odborima u Republici Srpskoj zastupljeni predstavnici skoro svih političkih partija, Košarac je izrazio uvjerenje da su se oni kroz niz aktivnosti i prethodnih izbornih procesa pokazali kao kvalifikovani i stručni.

“Vjerujem da bi svaka politička partija da je bilo kakva nepravilnost uočena putem svojih članova biračkih odbora ili posmatrača to iskazala”, rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, kada izborna volja Srpske ode u Sarajevo, moguće je u partnerstvu stranaca, političkog Sarajeva i opozicije iz Srpske širenje nebuloza i neistina kako bi se i dalje kontaminirao izborni proces i kako bi se i dalje pokušalo premodifikovanje volje glasača.

“Ovakva opozicija zajedno sa strancima prepustila je da o izbornoj volji građana Republike Srpske odlučuje pet članova CIK-a, što mora biti kažnjeno u Srpskoj”, zaključio je Košarac.