Politika 12.09.2021.

Košarac: Šaroviću, po čijem nalogu targetirate Milorada Dodika?

ČITANJE: 2 minute

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da optužbe predsjednika SDS-a Mirka Šarovića na račun srpskog člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske mnogo više govore o Šaroviću nego o Dodiku.

“Kada Mirko Šarović govori o `nedemokratskom i korumpiranom režimu koji je došao da svog kraja`, on govori o vremenu kada je, kao visoki funkcioner SDS-a, uništavao i uništio privredu tadašnjeg grada Srpskog Sarajeva, kada su gradom u kome živi vladali i ubijali kriminalni klanovi koji su bili itekako povezani sa njegovom stankom i sa Šarovićem lično. Šarović govori o vremenu u kome, u gradu na čijem je čelu bio, nije realizovan ni jedan jedini kapitalni projekat i u kome se i dan danas osjećaju štetne posljedice vladavine Šarovićevog režima”, upozorio je Košarac u izjavi za Srnu.

Košarac je upitao Šarovića u kojoj su mu stranoj ambasadi u Sarajevu rekli da Milorada Dodika treba da upoređuje sa Slobodanom Miloševićem, kao što to rade loši i nedobronamjerni bošnjački analitičari.

“Šarović, koji se nekada kleo u Miloševića, sada njegovo ime koristi u političko-propagandne svrhe. Ko Vam je to rekao da radite, gospodine Šaroviću? Oni koji su Vam oprali biograFiju i na taj način Vas natjerali da im služite? Ili na ovaj način odrađujete automobil i treptače, kojima Vas je počastio visoki policijski funkcioner iz Sarajeva, koga je na poziciju postavila SDA?”, upitao je Košarac.

Komentarišući Šarovićeve optužbe da Dodik svojim izjavama “targetira opoziciju u Republici Srpskoj”, Košarac je rekao da predsjednik SDS-a opet opisuje sopstveno političko djelovanje.

“Šarović i jedan dio zvaničnika SDS-a ništa, baš ništa drugo ne rade već samo svojim izjavama i postupcima targetiraju Milorada Dodika, posebno u očima zapadnih zvaničnika s kojima sarađuju i kojima služe”, naveo je Košarac.

On je ocijenio da građani Republike Srpske godinama prepoznaju loše politike SDS-a, kojeg predvodi Mirko Šarović.

“U političkom životu Republike Srpske i BiH, Šarović je obavljao sve moguće funkcije, od gradonačelnika Srpskog Sarajeva, predsjednika Republike Srpske, člana Predsjedništva BiH, do ministra u Savjetu ministara i poslanika u parlamentu BiH. Neka pokaže šta je iza sebe ostavio građanima Republike Srpske, šta je za njih korisno uradio, šta je uradio za svoju opštinu i grad Istočno Sarajevo, iza kog je projekata stajao ili obezbijedio njegovo finansiranje”, rekao je Košarac.

Kada se to uporedi s onim što je u proteklih 16 godina uradio Milorad Dodik i vlade koje su formirali SNSD i koalicioni partneri, kaže Košarac, svima će biti jasno da Šarović svojim istupima pokušava da obmanjuje i dezavuiše građane Republike Srpske.

(Srna, E.M)

Oznake: Staša Košarac