Politika 30.11.2021.

Košarac: Sastanak Dodika i Putina dobar signal za privredni razvoj

ČITANJE: 1 minuta

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ocijenio je da je predstojeći sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dobar signal za privredni razvoj, naročito gasifikaciju.

“Mislim da politike Dodika i Putina odražavaju činjenično stanje i da ne ugrožavaju nikoga u BiH”, izjavio je Košarac novinarima u Beogradu.

On je povodom predstojeće posjete Dodika Moskvi rekao da je to adekvatna i vrlo jaka i prepoznatljiva politika, te da je neophodna saradnja sa onim zemljama, koje prije svega i u političkom i u svakom drugom kontekstu razumiju prilike u BiH.

“To je dobar signal u smislu privrednog razvoja, cijeneći da je Republika Srpska kapacitetom svojih institucija i dobrih odnosa sa Ruskom Federacijom, pa i dobrih odnosa Dodika sa Putinom obezbijedila jednu vrstu intekonekcije za gas u BiH, odnosno u Republici Srpskoj, što naravno pozdravljam”, rekao je on.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da danas putuje u Moskvu gdje se sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a jedna od tema o kojoj će razgovarati je izgradnja gasovoda od Rače prema Banjaluci.

(Srna, E.M)

Oznake: Staša Košarac