Sport 21.08.2017.

Košarkaši Borca počeli pripreme: Korak po korak – elita!

ČITANJE: 2 minute

Košarkaši Borca počeli su sa pripremama za novu sezonu u Republici Srpskoj. Na današnjem prvom okupljanju pojavili su se gotovo svi igrači koji su u minulom šampionatu izborili opstanak. Izuzetak je jedino Mirza Todorovac koji je napustio redove banjalučkog prvoligaša.

Treningu su prisutvovala i trojica pojačanja braća Srđan i Peđa Lončar (došli iz Studenta) te Arsenije Vučković koji je stiago iz mrkonjićke Mladosti.

Pripreme u Banjaluci

Prema riječima Bojana Božića, prvog trenera košarkaša Borca kompletne pripreme biće obavljene u gradu na Vrbasu.

– Imamo u Banjaluci dosta dobre uslove za rad i s toga nema potrebe da idemo negdje izvan naše sredine. Već od septembra krenućemo sa odigravanjem kontrolnih utakmica, a sve u cilju da što spremnije dočekamo šampionat Republike Srpske – istakao je Božić.

Kormilar Banjalučana napomenuo je kako u novoj sezoni od ekipe treba očekivati bolje rezultate.

– Prošla sezona bila je teška i tek smo u posljednjem kolu uspjeli da sačuvamo opstanak. Svi se nadamo da će novi takmičarski ciklus biti mnogo uspješniji i plodonosnji. Naš prevashodni cilj je da izborimo plasman u plej-of i svi smo ubijeđeni da ćemo to i ostvariti – obećao je kormilar banjalučkih košarkaša.

Titula ispunjene sna

Košarkaški klub Borac u ovoj godini obilježava sedam decenija uspješnog postojanja i rada. Igrači ističu kako će sve učiniti da u godini jubileja ostvare što bolji rezultat.

– To bi bilo ispunjene sna da osvojimo titulu i da se Borac ponovo nađe u Premijer ligi BiH. Vidjećemo nećemo nigdje da žurimo, idemo korak po korak. Prvo plej-of, a onda ako se ukaže nešto više mi ćemo to znati da iskoristimo – poručio je Srđan Lončar, povratnik u redove Banjalučana.

Kapitem Sergej Pucar takođe se nada uspješnoj prvoligaškoj sezoni.

– Sigurno je da smo ovog puta dosta kvalitetniji i to ćemo dokazati na terenu. Želimo mnogo bolji rezultat i nećemo se više boriti za opstanak. Plej-of je naš primarni zadatak, a nećemo imati ništa protiv da budemo i šampioni Republike Srpske – naglasio je Pucar.

(Srpskacafe.com)