Sport 13.01.2019.

Košarkašice banjalučkih Orlova osvojile Kup Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Ženski košarkaški klub  “Orlovi” pobjednik je Kupa Republike Srpske, a u finalnom susretu odigranom u Derventi savladali su ekipu ŽKK “Leotar 03” rezultatom 68:65.

Iako su Trebinjke tokom cijelog meča imale prednost, u samom finišu presudila im je Milica Zeljković sa tri vezane trojke.

“Možda je to bila samo sreća ili se isplatio naš sav rad. Potrudili smo se da odigramo jaku odbranu, te preokrenemo u zadnjim sekundama”, istakla je Zeljkovićeva.

Banjaluačnke su u Derventu stigle i bez trenera koji je iznenada otišao u Kinu, a u finalu ih je vodila Aleksandra Mušić koja je kazala kako se utakmica igra četrdeset minuta, te da se nisu predavali.

“Za nekog ko je bio profesionalan sportista kao što sam ja, igra se do zadnjeg zvuka sirene. Nisam bila iznenađena igrom protivnika, jer ovo je Kup igra se na neutralnom terenu. Nismo ni imali puno vremena za pripremu, pored trenera i tri igračice bile su odsutne”, istakla je Mušićeva koja je sa klupe predvodila Banjalučanke.

Bio je ovo treći trofej Kupa RS za ekipu iz Banja Luke, čiiji je sportski direktor Kornela Zirdum Vuković, inače rođena Dervenćanka i nekadašnja igračica Ženskog košarkaškog kluba „Derventa“.

(SportDC)