Košarkašice “Mladog Krajišnika” spremne za novu sezonu, na startu gradski derbi sa “Orlovima”

Košarkašice Mladg Krajišnika ulaze u posljednju fazu priprema za novu takmičarsku sezonu, koja za ”malene” startuje 20. oktobra, kada će u gradskom derbiju snage odmjeriti sa ekipom Orlova, prošlosezonskim finalistom plej-ofa za šampiona BiH i učesnikom WABA lige.

U elitnom rangu ženske košarke u BiH nastupiće 12 timova, a ekipe plasirane od prvog do četvrtog mjesta izboriće nastup u doigravanju za šampiona.

Titulu brani još jedan predstavnik BiH u regionalnom takmičenju, RMU Banovići, sa kojim će Mladi Krajišnik snage odmjeriti u 11. i 22. kolu.

”Mladi Krajišnik je zvanično započeo pripreme 1. septembra, ali mi nismo prestajali sa radom cijelo ljeto jer imamo mladu ekipu, pretežno kadetsko-juniorskog uzrasta, kojima je potreban rad na usavršavanju svojih tehničko-taktičkih sposobnosti. Zadržali smo skoro sve igračice iz prošle sezone, koje ulaze u treću sezonu rada sa Dragom Karalićem i sa mnom, tako da će se nove igračice koje su stigle lakše prilagoditi kroz pripremne utakmice koje smo odigrali i koje nam predstoje”, rekao je na početku razgovora za MONDO pomoćni trener Mladog Krajišnika Milan Šobot.

U dosadašnjem toku pripremnog perioda banjalučki tim je odigrao šest kontrolnih utakmica i upisao dvije pobjede i četiri poraza.

“U dosadašnjim pripremnim utakmicama smo gledali da damo prostor svim igračicama da pokažu šta mogu, od čega su i kako usvajaju principe igre koje smo im nametnuli. Mlada smo ekipa. Za sada to ide kako treba, do početka prvenstva ćemo biti spremni”, naveo je Šobot.

Kao što smo i rekli na početku, prvo kolo nove sezone ponudiće gradski derbi sa ”orlicama”, koje su u prvom kolu WABA lige poražene u Beogradu od Partizana rezultatom 62:48.

”Igramo protiv ekipe Orlova koja je prošlosezonski finalista, što im je omogućilo nastup u regionalnom takmičenju. Međutim, naše djevojke se nikoga ne boje i idemo na pobjedu”, kategoričan je mladi pomoćnik Drage Karalića.

U ekipu je u pauzi između dvije sezone stiglo mnogo novih igračica. Tim je dodatno ojačan u odnosu na prošlu takmičarsku godinu, kada je trofejni klub iz grada na Vrbasu zauzeo sedmo mjesto na kraju ligaškog dijela takmičenja.

”Ove sezone imamo kvalitetniju ekipu nego prošle. Pojačali smo konkurenciju na treningu, tako da je neizvjesno do posljednjeg momenta ko će biti u 12 za utakmicu. Mi smo Mladi Krajišnik, ambicije su samim tim jasne. Očekujem sazrijevanje ove mlade ekipe kroz sezonu i bolji plasman nego u prošloj.”

Inače, osim po radu u stručnom štabu ”malenih”, Šobot je u Banjaluci poznat i kao trener koji svakodnevno obavlja individualne treninge sa košarkašima iz pojedinih banjalučkih klubova, ali i škola košarke.

”Mimo rada u Mladom Krajišniku radim individualne treninge sa mladim košarkašima. Desetak momaka radi sa mnom radnim danima, a uporedo imaju treninge u svojim klubovima. To su momci koji imaju ambiciju da igraju košarku, ali škole košarke nisu u mogućnosti da im omoguće dovoljan fond treninga koji je njima neophodan. Uglavnom, svi momci dobro rade, napreduju, razvijaju se kako treba i pružaju dobre partije u svojim klubovima”, rekao je Šobot na kraju razgovora.

Prijateljske utakmice

Mladi Krajišnik – Plamen Požega 71:75; Plamen Požega – Mladi Krajišnik 66:59; Mladi Krajišnik – Brod 68:44; Mursa Osijek – Mladi Krajišnik 54:64; Plamen Požega – Mladi Krajišnik 68:52; Mladi Krajišnik – Medveščak 55:69.

(mondo.ba)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.