Sport 19.02.2016.

Košarkašice Srbije čekaju Slovenke u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta
kosarska srbija
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odigraće prijateljsku utakmicu protiv selekcije Slovenije 11. juna u Banjaluci.

Tako će nepunu godinu nakon gostovanja muških ekipa istih reprezentacija stanovnici najvećeg grada Republike Srpske imati priliku da na djelu vide šampionke Evrope, koje su prošle godine u Mađarskoj podigle pehar.

– Definitivno nam je potvrđen dolazak ekipa Srbije i Slovenije koje će u Banjaluci odigrati zvanični prijateljski susret. Planirano je da utakmica počne u 17.30 časova, a obje selekcije trebalo bi da stignu dan ranije u prijepodnevnim časovima – izjavio je generalni sekretar Košarkaškog saveza Republike Srpske Dragan Ćazić.

Susret bi trebalo da bude odigran u dvorani “Borik”, koja je krajem avgusta prošle godine ugostila “orlove” i “zmajčeke”, koji su igrali generalnu probu pred nastup na Evropskom prvenstvu.

Nezapamćeno interesovanje vladalo je za tu utakmicu i karte su bile rasprodate čim su bile puštene u prodaju, a sva mjesta i prolazi u dvorani bili su maksimalno ispunjeni. Cijena ulaznica nije određena, a očekuje se da “Borik” ponovo bude ispunjen do posljednjeg mjesta i da stanovnici Srpske u velikom broje pozdrave “evropske kraljice”.

Tokom marta gost KS RS trebalo bi da bude potpredsjednik KSS zadužen za žensku košarku Ana Joković, a cilj posjete je unapređenje saradnje između dva saveza, kao i promocija ženske košarke.

Trojka iz bloka

KS RS je podržao akciju “Trojka iz bloka”, a riječ je o turniru koji će biti održan 14. maja u Banjaluci ispred tržnog centra “Emporijum”. Riječ je o humanitarnoj manifestaciji i svi zainteresovani mogu da nastupe. Biće organizovano takmičenje u šutiranju trojki, gdje bi trebalo da se pojave ličnosti iz javnog, sportskog i političkog života Srpske.

(Glas)