Vijesti 10.05.2016.

Kosidbu po naseljima usporavale padavine: Trava pola metra

ČITANJE: 2 minute
trava
Mještani Borika žale se da je na nekim lokacijama trava do pola metra, a na nepokošenu travu se žale stanovnici u još nekoliko naselja, dok iz “Tamarisa” kažu da je kiša otežala kosidbu, ali da su ekipe na terenu.

Rade Trivić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Borik 1, govori da se građani Borika stalno žale na nepokošenu travu.

“Iskreno, bojimo se zmija i krpelja koji se nalaze u velikoj travi, a najveći problem je zbog djece jer je trava negdje visoka skoro pola metra”, kazao je Trivić.

Dodao je i da još nisu dobili plan da li će se nešto raditi u toj mjesnoj zajednici kada je u pitanju kosidba.

“Mjesna zajednica Borik 1 je do Vrbasa i nas je stvarno strah da iz vode ne izađe neki gmizavac i zaluta u nepokošenoj travi”, rekao je Trivić.

Mještanin Miloš Božić iz Borika izjavio je da mu nije jasno zašto još nije pokošena trava u mnogim naseljima, s obzirom na to da je već maj.

“Već je maj i trebalo bi da kose već po drugi put. Jeste da je bila kiša, ali moglo se više uraditi, bar na lokacijama gdje se igraju djeca”, kazao je on.

Željko Gagula, predsjednik Savjeta MZ Rosulje, izjavio je da je većina dijelova ovog naselja pokošena i da su ostale samo manje lokacije.

“Zbog svih dešavanja koja su bila ovih dana i kiše koja je padala nadležni nisu mogli da obave ovaj posao do kraja, ali se nadamo da će u što skorije vrijeme ovaj problem biti riješen”, kazao je Gagula.

Darko Sabljić, predsjednik Savjeta MZ Kočićev vijenac, kazao je kako i u tom naselju trava još nije pokošena, ali da nije pogledao raspored kada će biti.

“Raspored košenja trave nisam pogledao i nadam se da će naše naselje uskoro biti na redu”, dodao je Sabljić.

Slađana Bumbić-Damjanović, tehnički direktor “Tamarisa”, izjavila je juče kako trenutno kose travu u Novoj varoši i Rosuljama.

“Nakon Rosulja i Nove varoši, prelazi se u naselja Borik i Kočićev vijenac. Kiša je mnogo otežala posao radnicima, ali nastavili su sa košenjem”, kazala je Bumbić-Damjanovićeva. Ona ističe i da su tek nedavno dobili nalog od grada za košenje trave i da će u narednih 10 dana biti pokošena i ostala naselja.

 

(Nezavisne novine)