Region 24.01.2023.

KOSOVSKA POLICIJA POJAČAVA POLOŽAJE Proširuju se punktovi kod Jarinja i Brnjaka, bodljikava žica na sve strane (FOTO)

ČITANJE: 1 minuta

Specijalci kosovske policije vratili su betonske blokove na improvizovanom punktu kod Bistričkog mosta, na magistralnom putu, između Leposavića i Zvečana.

Dodatno su ojačali kontejner postavljen na odmorištu pored samog puta. Na ovom punktu postoje i betonski zakloni sa džakovima pijeska.

Vozila na ovom dijelu puta primorana su da zbog postavljenih prepreka znatno uspore kretanje, krećući se cik-cak putanjom.

Betonski blokovi na ovom dijelu puta ponovo su postavljeni i to nakon incidenta, u kojem je Miljan Delević ranjen iz vatrenog oružja.

Policija je na ovom dijelu puta otvorila vatru na civilno vozilo, zato što se, po njenoj tvrdnji, nije zasutavilo, a pritom je i udarilo u vozilo policije.

Policajci na punktu su zatim pucali u vozilo koje se udaljavalo, pogodivši Delevića. Druga osoba u istom vozilu nije povrijeđena.

Punkt kod bistričkog mosta policija je postavila u decembru u jeku barikada na sjeveru Kosova i Metohije, gdje od tada svakodnevno kontroliše putnike i njihova vozila.

Prvobitno su postavili betonske blokove usporavajući kretanje vozila, a nakon uklanjanja barikada, sklonjene su i betonske prepreke.

Policija je u međuvremenu ojačala položaj kod mosta, postavivši kontejner za smještaj svog osoblja, okruživši ga visokim betonskim blokovima.

Jarinje i Brnjak se proširuju

Kako su novinari Blica primijetili, policijski punktovi koji se nalaze u blizini administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak se proširuju, i svakoga dana se izvode radovi.

Ispred i iza punktova, pored magistralnog puta, nalaze se oklopna vozila sa policijacima sa dugim cijevima.

U blizini punkta kod Jarinja nalaze se i ostaci bodljikave žice koja je bila postavljena u vrijeme trajanja barikada, u decembru prošle godine.

(A.M.)