Region 06.01.2023.

KOSOVSKI MEDIJI: Napadač uhapšen, ranjeni mladići prebačeni u bolnicu

ČITANJE: 2 minute

​Nakon ranjavanja srpskih dječaka u Gotovuši kod Štrpca, Srbi su blokirali put i najavili blokadu dok se napadač ne privede. Kosovski mediji prenose da je uhapšen napadač, te da su ranjeni mladići prebačeni u bolnicu.

Podsjećamo, dvojica srpskih dječaka ranjeni su danas kod Štrpca kada je na njih iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

“Išli smo po Badnjak kao i svake godine. Izašli smo na put da se slikamo, poslije slikanja naišao je auto ne znam koji, ispalio je metak, pogođen sam u ruku. Vjerovatno se radi o Albancima, nismo još sigurni. Odmah su pobjegli poslije pucnjave, nestali su”, ispričao je za “Kosovo online” ranjeni mladić.

Njegov drug, jedan od momaka koji je išao da po tradicionalnom običaju donese badnjak u svoju kuću, objasnio je kako je izgledala sama pucnjava:

“Stigli smo u selo, na ulazu smo stali da se slikamo, tada je došao čovjek, spustio prozor, izvadio pištolj i pucao na nas. Pogođena su moja dva druga i odmah su pobjeglil “, rekao je jedan mladić grleći drugog dečaka, obojica su sjedeli ispred bolnice vidno uplašeni.

Policija je navodno uhapsila napadača na srpske dječake, javlja “Koha”.

Oglasila se i policija samoproglašenog Kosova, saopštenjem, piše “Lajmi.net”.

Prenosimo saopštenje: “Danas, oko 3.19, policijska stanica u Štrpcu dobila je informaciju da su u selu Drajkovac u Štrpcu dve osobe, jedna starosti 11 godina, a druga starosti 31 godinu, ranjene iz vatrenog oružja od strane nepoznate osobe/osoba koje su se nalazile u vozilu koje je bilo u pokretu, a kretalo se iz pravca Štrpca ka Uroševcu, a zatim se udaljilo sa lica mesta. Dve ranjene osobe su poslate u Medicinski centar u Štrpcu kako bi im se ukazala lekarska pomoć, a potom su ambulantnim kolima prebačeni u Gračanicu, na dodatnu medicinsku obradu. Prema prvim informacijama, njihovi životi nisu ugroženi”.

Dvojica Srba, Stefan Stojanović (11) i Miloš S. (31) ozbiljno su povrijeđeni i ljekari upravo dijagnostifikuju tačan stepen njihovih povreda, rekao je dr Bratislav Lazić iz KBC Gračanica, prenosi “Kurir”.

“Oni su upravo stigli kod nas na kliniku i trenutno su u fazi obrade. Sama činjenica da su im povrede nanete vatrenim oružjem, one su ozbiljne, ali bi bilo neozbiljno sada davati konkretne prognoze. Dalji tok lečenja moraće da sačeka da se završi dijagnostika”, kazao je on za “Kurir”.

(B.M)