Vijesti 01.10.2020.

KOSTIĆ OSUĐEN: Pola godine zatvora i dvije novčane kazne po 4.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Dejan Kostić zvani Dela (29) iz Banjaluke osuđen je danas u Osnovnom sudu u dva odvojena procesa na šest mjeseci zatvora i na dvije novčane kazne od po 4.000 KM, saznaje “Glas Srpske”.

Zatvorsku kaznu dobio je za premlaćivanje, odnosno nanošenje teških povreda Igoru Arseniću, dok je na novčane kazne od po 4.000 KM osuđen zbog nanošenja lakše tjelesne povrede Zvjezdanu Arseniću i zbog teške krađe 12.000 KM iz firme “Hidroinžinjering”.

Kostić je navodno vratio sav ukradeni novac. Presudama je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je on zaključio sa Okružnim tužilaštvom.

Kostić je uhapšen juče nakon skoro 15 mjeseci potrage za njim i odveden je u pritvor u kome ostaje do daljnjeg. Uhapsila ga je sudska policija na osnovu potjernice kada je došao u sud na ročište.

Kostić je bio uhapšen i pritvoren 28. aprila zbog sumnje da je tukao sugrađanina Miloša M. i maltretirao i šamarao konobara u kafiću “Armando”. U maju je pušten nakon čega mu se izgubio svaki trag pa je za njim ponovo raspisana potjernica i određen mu je pritvor.

Kostića sumnjiče i za maltretiranje još jednog mladića na kojeg je galamio u svom automobili, a snimak o tome je objavljen na internetu. Kostić je ranije osuđivan.

Kostić je poznat policiji po brojnim krivičnim djelima, a 2011. godine je osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila u aprilu 2010. godine.

(SB/banjaluka.net)