Vijesti 02.04.2022.

Kostrešević: Biće privedeni svi koji su imali dilove sa odgovornima za ubistvo Bašića

ČITANJE: 2 minute

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izjavio je da istraga ubistva policijskog načelnika iz Prijedora Radenka Bašića nije završena hapšenjem ubice, nalogodavaca i pomagača, već da se širi, te poručio da će biti privedeni svi koji su imali dilove sa uhapšenom grupom.

– Bile te osobe iz kriminalnog miljea ili iz naših redova, biće privedeni – rekao je Kostrešević za beogradske Večernje novosti.

On je istakao da se istražuju svi mogući motivi i radnje koje su dovele do zločina, a ukazao je i na to da je organizovana kriminalna grupa, koja je likvidirala Bašića, bila povezana i sa regionalnim kriminalcima.

Kostrešević je rekao da policija mora imati kontakte sa kriminalcima, ali da se moraju znati pravila, zbog čega će sada svi biti pod lupom.

– Јoš ne mogu da povjerujem da je nekome palo na pamet da ubije policajca. Toliki nivo drskosti nije mi jasan. Možda ubica i naručilac tek sada, kada su u zatvoru, postaju svjesni šta su uradili – rekao je Kostrešević.

Kada je riječ o izmjeni zakonske regulative u Srpskoj koja bi na povećala zaštitu policajaca, Kostrešević kaže da je istina da sudska i kaznena politika moraju biti rigoroznije.

Kostrešević je rekao da je Policija postigla dobre rezultate usljed Europolovog raspakivanja aplikacija “Skaj” i “Anom”.

– Zvanični podatak je da je MUP Srpske jedini u BiH i na Balkanu imao direktne realizacije po pitanju Skaj aplikacije u saradnji i uz podršku policijskih agencija BiH. To su bile tri odlične akcije u kojima su razbijene kriminalne grupe – naveo je Kostrešević i dodao da neće biti obustave raspakivanja Skaj aplikacije i amnestiranih u tom pogledu.

On je povodom predstojećeg obilježavanja 4. aprila – Dana policije i 30 godina MUP-a istakao da plave uniforme Srpske stoje rame uz rame sa svim evropskim i svjetskim policijama po obučenosti i znanju.

– Imamo i kvalitet i rezultate i ulažemo u nove generacije – zaključio je Kostrešević.

(Srna/ N.S)