Vijesti 29.02.2016.

Kotor Varoš: Grabovčani strijepe od zaraze

ČITANJE: 1 minuta
zivotinja uginula
Selom Grabovica nadomak Kotor Varoša širi se nesnosan smrad. Na nekoliko koraka od izvorišta pitke vode Garište koju koriste mještani, već nedjelju dana trunu leševi krava i ovaca. Divlju deponiju životnjskog otpada prvi su primijetili čobani i odmah upozorili seljane i policiju.

– To je opasno, svako ko ima nekoga ljudskoga karaktera mora shvatit. Ovako se ne radi, to je opasno po život svakome- kaže čobanin Irfan Kljajić.

Ogorčeni Grabovčani traže od nadležnih da hitno uklone trupla, jer oni za to nisu obučeni, a nemaju ni potrebnu opremu.

Mještani strahuju da ostaci leševa životnja ne završe u vodi, jer je u tom slučaju zaraza neizbježna. Na ovim izvorima redovno napajaju stoku.

Mještani sumnjaju da iza divlje deponije stoji lovačko udruženje i da su razbacani leševi zapravo mamac za medvjede. U Komunalnoj policiji kažu da su na terenu zatekli dvije uginule krave, ali za ostalo ne znaju. Obećavaju da će sutra ukloniti crkotine.

– U slivu rijeke deponovane dvije uginule životinje pored lovačke čeke. Pošto ne znamo ko je to izvršio, zahtijevali smo postupanje policije i nakon prikupljenih podataka o istrazi o istrazi poduzećemo mjere i radnje propisane Zakonom o komunalnoj policiji i Zakonom o inspekcijama- rekao je Milenko Đurić iz Komunalne policije Opštine Kotor Varoš.

U lovačkom udruženju ne bježe od odgovornosti, ali se ograđuju od, kako kažu neodgovornih pojedinaca. Priznaju da trupla nije trebalo odložiti u blizini tekuće vode i domaćinstava. U pitanju je kako rekoše, greška koju je počinila grupa lovaca i da će odmah pristupiti uklanjanju divlje deponije.

(Atv)