Magazin 13.02.2016.

Kotor Varoš: Gradski tamburaški orkestar održao koncert za zaljubljene

ČITANJE: 1 minuta
Котор Варош - концерт
U Kotor Varoši održan je koncert za zaljubljene, na kojem su nastupili Gradski tamburaški orkestar iz Banjaluke, na čelu sa dirigentom Zlatanom Mirićem, i Veliki tamburaški orkestar “Vasa Jovanović” iz Novog Sada, na čelu sa Zoranom Bugarskim Bricom.

Na koncertu u organizaciji kotorvaroškog Centra za kulturu, sport i informisanje, publika je u kino-sali slušala, između ostalih, kompozicije “Kantabile”, “Dunav”, “Posljednji tango”, a posebne simpatije pobrao je nastup novosadskih tamburaša.

Idejni tvorac ovog orkestra Zoran Bugarski Brica, koji radi i u orkestru Radio-televizije Vojvodine, sa ansamblom “Zorule”, a u Kulturno-umjetničkom društvu “Svetozar Marković” vodi amaterski tamburaški orkestar, ističe da je tamburica brend Novog Sada, Vojvodine, cijele ravnice i Panonije.

-Drago mi je da u Kotor Varošu publika voli ovu vrstu muzike, a da bi ona zaživela neophodno je da kulturno-umetnička društva gaje nove generacije školovanih tamburaša- rekao je Bugarski.

Banjalučki Gradski tamburaški orkestar izvodio je najpoznatije numere bivše Jugoslavije, među kojima su se našle i pjesme Beti Đorđević, Nade Knežević, Vlade Dijaka i mnogih drugih.

-Koncert je bio sjajan, osjećali smo podršku publike, što je vrlo važno za nas na sceni- istakao je dirigent ovog banjalučkog orkestra Mirić.

Prema mišljenju stručne muzičke javnosti, ovaj tamburaški orkestar je po programu i kvalitetu njegovog prezentovanja našao mjesto među najboljima na prostorima jugoistočne Evrope.

(Agencije)