Vijesti 22.02.2017.

Kotor Varoš: Počela sanacija Doma zdravlja

ČITANJE: 1 minuta

U Kotor Varošu je počela sanacija dijela objekta Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon”, a ugovor vrijedan 354.693 KM realizuje se u okviru projekta “Jačanje zdravstvenog sektora /HSEP AF/”.

Direktor kotorvaroškog Doma zdravlja Vladimir Bibić rekao je da medicinsko osoblje nesmetano pruža usluge pacijentima u toku izvođenja radova, a rok za njihov završetak je 17. april.

“Ugovor podrazumijeva izvođenje niza građevinskih radova, među kojima su i zamjena dijela krovne konstrukcije i krovnog pokrivača, fasadne stolarije, te izrada termo fasade i fasade”, naveo je Bibić i dodao da će biti sanirani sanitarni čvorovi i cijevi za centralno grijanje.

Projekat obuhvata i obezbjeđenje prostornih uslova i objekata za rad timova porodične medicine, te nabavku savremene opreme, a finansira se iz kreditnih sredstava Svjetske banke i Razvojne banke Savjeta Evrope, uz učešće opština od 30 odsto.

Ovo je prva ozbiljna sanacija Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” nakon 40 godina, a nakon sanacije objekta biće stvoreni bolji uslovi za rad osoblja i liječenje pacijenata.

(Agencije)