Vijesti 24.11.2017.

Kotor Varoš: Postavljeni “ležeći policajci” i sanirana oštećenja

ČITANJE: 1 minuta

U Kotor Varošu su postavljeni usporivači brzine, odnosno “ležeći policajci”, na mjestima koji su građani odredili kao prioritetne, a sanirana su i oštećenja asfalta na tri lokacije.

Načelnik opštine Zdenko Sakan kaže da je iz budžeta opštine za ovu namjenu izdvojeno 6.135 KM.

“Na zahtjev građana postavljeni su usporivači brzine u Ulicama Stefana Nemanje, kod Lamele šest, i Dositeja Obradovića, gdje gravitira veliki broj stanovništva i đaka”, rekao je Sakan.

On je naveo i da su sanirana oštećenja kolovoza na raskrsnici prema naselju Bregovi, na putu Stara pruga u mjesnoj zajednici Vrbanjci i na putu u naselju Večići.

Opštinska komisija u Kotor Varošu izvršila je i tehnički prijem radova na gradilištu u Novom Naselju, gdje je završeno asfaltiranje Ulice patrijarha Pavla.

“Asfaltirano je 370 metara ulice širine 4,5 metara i novi trotoari širine 1,5 metra, a osim toga trajno je riješen i problem oborinske kanalizacije”, rekao je Sakan i dodao da je ovo jedna od najfrekventnijih ulica kojoj gravitira veliki broj stanovnika.

Opštinska komisija utvrdila je da je jedna od kapitalnih investicija, planiranih budžetom u ovoj godini, urađena u skladu sa predmjerom radova na osnovu projektne dokumentacije.

Izvođač radova je bilo Građevinsko preduzeće “Planum” iz Teslića, a sredstva za ovu namjenu obezbijeđena su odlukom o kreditnom zaduženju u Programu hitnog oporavka od poplava.

(Srna)